100 de case evacuate in Sf. Gheorghe! Un dig a fost la un pas sa cedeze

Ultima actualizare: 14-07-2012 05:28

Digul unui lac din apropierea orasului a fost cat pe ce sa cedeze, sub presiunea apei. Ar fi fost dezastru daca pompierii n-ar fi muncit toata noaptea, sa consolideze malurile cu saci de nisip.

100 de case de la marginea orasului au fost evacuate in pripa si, oricum, de teama ca vor navali apele nimeni n-a inchis luni noapte un ochi.

O viitura puternica venita din munte a facut ca apa dintr-un lac de langa Sfantu Gheorghe sa depaseasca digul de protectie si sa se reverse spre oras.

Localnicii au fost avertizati de pericol. Unii dintre ei au plecat imediat, altii si-au strans lucrurile si au asteptat ordinul de evacuare. Din fericire, ploaia s-a oprit in munte si digul a rezistat.

A plouat si in Brasov, atat de puternic incat in 20 de minute orasul a fost inundat. Din parcarea unul mall transformata in lac, soferii abia si-au mai putut recupera masinile.

Si intr-un cartier de la marginea orasului, locuintele sarace ale oamenilor au fost inundate. Locatari s-au chinuit toata noaptea, sa mai salveze cate ceva. Doar copiii s-au bucurat de balaceala nocturna.

S-au dezlantuit norii si in Bistrita. In cateva minute 30 de curti au fost umplute cu apa, iar drumul dintr-o localitate s-a transformat in rau.

Culturile oamenilor au fost distruse, dupa ce apa n-a mai incaput in santurile de pe margina drumului si le-a patruns in gospodarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO