România – Ucraina 3-0, la EURO 2024. Tricolorii scriu istorie, după cel mai bun meci al acestei generații GALERIE FOTO

×
Codul embed a fost copiat

România a învins Ucraina cu un halucinant 3-0, după cel mai bun meci făcut de actuala generație și egalează, totodată, cel mai bun rezultat din istoria naționalei la Euro. În 2000, România bătea Anglia cu 3-2. Partida a fost în direct pe PRO TV și VOYO.

România a reușit o victorie superbă, 3-0 contra Ucrainei, în meciul de debut la EURO 2024. Victoria a venit la doar o zi după ce selecționerul Edward Iordănescu a împlinit 46 de ani.

După nașterea fetițelor mele, este cea mai frumoasă zi din viața mea!”, a spus emoționat după meci căpitanul Nicolae Stanciu, cel care a și fost desemnat omul meciului.   

Ceea ce am trăit azi nu se mai poate repeta, e de neegalat, vreau să le mulțumesc eu și colegii mei suporterilor. Ceea ce am simțit la intonarea imnului e nemaipoment, am jucat pentru toți românii de pretutindeni”, a adăugat cel mai valoros jucător al României din acest meci fabulos.

Meciul a început extrem de echilibrat, cu cele două echipe încercând să în primul rând să stea bine în defensivă și să nu primească gol. Echilibrul s-a rupt în minutul 29 când Nicolae Stanciu a marcat un gol fabulos după o gafă a lui Lunin. A fost 1-0 la pauză, scrie Sport.

Citește și
suporteri Romania - Agerpres
Invazie românească la Munchen. Câți fani sunt așteptați să-i susțină pe "tricolori" la meciul cu Ucraina de la EURO 2024
Ministrul de externe al Turciei face un anunț șoc, după o vizită la Moscova: "Nu există scăpare"

În repriza secundă, tricolorii au început în forță, iar Coman a trecut pe lângă gol încă din minutul 46. S-a făcut 2-0 în minutul 53 când Răzvan Marin a marcat un gol de toată frumusețea din afara careului de 16 metri. Drăguș a stabilit rezultatul final, 3-0, după o fază superbă creată de Dennis Man în flancul drept.

30.000 de români în tribune, la cea mai categorică victorie obținută vreodată de România la un turneu final

La o estimare de peste 30.000 de suporteri români prezenți, rezultă un record absolut de prezență pentru români veniți să își susțină în deplasare echipa favorită, fie ea de club, fie cea națională, în cazul de față.

FINAL DE MECI! România a reușit în meciul de debut de la EURO 2024 o victorie incredibilă, după ce a învins naționala Ucrainei, cotată cu prima șansă în această partidă, cu 3-0. Este cea mai categorică victorie reușită de România la un turneu final, european sau mondial.

Min. 90: Sunt 4 minute de prelungire, într-un meci absolut incredibil reușit de România la EURO 2024. 

Min. 86: Racovițan l-a înlocuit pe Stanciu, căpitanul naționalei României

Min. 79: Răzvan Marin vede primul cartonaș galben al României din acest meci.

Min. 75: România face încă două schimbări. Rus intră în locul lui Marin, iar Pușcaș îi ia locul lui Drăguș.

Min. 73: Drăgușin este de netrecut, iar ucrainenii trebuie să se mulțumească cu un corner, după un atac periculos.

Min. 69: Rebrov a făcut 3 schimbări, în speranța de a mai putea face ceva în acest meci în care România are un scor istoric. 

Min. 62: Iordănescu face primele schimbări. Hagi îi ia locul lui Man, în timp ce Mihăila intră în locul lui Coman.

Min. 57: Drăguș înscrie și România conduce cu un neverosimil 3-0! 

Min. 53: Răzvan Marin a înscris pentru 2-0, după încă un șut fantastic! Reușita a venit după o acțiune extrem de frumoasă a României.

Min. 51: Românii presează în zona careului ucrainean, iar elevii lui Rebrov scapă pe contraaatac, dar nu obțin decât un corner.  

Min. 46: A început repriza a doua, nicio schimbare în cele două echipe. 

Min. 45: Sunt 2 minute de prelungiri. România intră la pauză cu 1-0.

Min. 38: România se apără eroic și pleacă fulgerător pe contraatac, dar nu reușește decât un corner. Mingea lovește bara!

Min. 29: Stanciu înscrie un gol absolut FABULOS!!! România conduce cu 1-0, contrar cursului meciului, dominat de Ucraina. Românul a șutat imparabil de la 21 de metri.  

Min. 23: Iordănescu a scos deja 4 jucători la încălzire, în condițiile în care Ucraina atacă în valuri și controlează autoritar jocul.

Min. 15: După primul sfert de oră, Ucraina domină copios meciul, cu o posesie de 71%.  

Min. 8: Coman are o primă ocazie importantă, dar șutul său este reținut de Lunin.

Min. 7: Ucraina controlează jocul și pune presiune pe România, în jumătatea noastră de teren. 

Min. 5: Iordănescu l-a chemat la margine pe Coman, pentru a-i da câteva sfaturi. Amândoi sunt extrem de concentrați.

Min. 4: România reacționează și are o primă ocazie prin Stanciu, care nu ajunge însă la o minge în careul ucrainenilor. 

Min. 3: Ucraina are o primă ocazie, dar Niță a fost atent și a reținut. 

Min. 1: A început meciul!

UPDATE 15.55: Se cântă imnurile celor două țări, stadionul este arhiplin, iar atmosfera din tribune este senzațională. 

UPDATE 15:25 - Jurnaliștii PRO TV au anunțat, citând surse oficiale că nouă suporteri români au fost reținuți la intrarea în Germania.

 UPDATE 15:05 - Echipa noastră națională a ajuns la stadion. 

UPDATE 14:58 - Înaintea meciului cu România, Ucraina a prezentat scaunele de pe stadionul din Harkov distrus de obuze, pentru a aminti de război

UPDATE 14:50 - Avem echipele de start! Formula aleasă de Edi Iordănescu.

România:

Ucraina:

 

UPDATE 14:42 - Fanii români au început să ajungă la stadion. Vezi în galeria foto imagini cu suporterii noștri pe arena lui Bayern Munchen.

UPDATE 14:34 - România va juca în galben în meciul cu Ucraina. Imagini din vestiarul echipei naționale. 

 UPDATE 14:20 - Naționala României a plecat spre stadion.

UPDATE 14:12 - Un suporter român a alergat distanţa de la Bucureşti la Munchen, pentru primul meci al "tricolorilor" la EURO 2024. Vezi AICI ce a declarat fanul. 

UPDATE 14:03 - „Marea Galbenă” din Munchen. Zeci de mii de români au invadat capitala Bavariei înaintea debutului la EURO 2024.

UPDATE 13:30 - UEFA a luat o măsură radicală pentru meciul România - Ucraina. Ce a decis forul continental. 

 UPDATE 12:20 - Fanii "tricolorilor" fac spectacol pe străzile din Munchen. Este invazie galbenă pe străzile capitalei Bavariei.

 UPDATE 12:00 - Selecţionerul Ucrainei, Serghei Rebrov, a declarat că meciul cu România, care marchează debutul naţionalei sale la EURO 2024, este unul ''încărcat de emoţii'' şi mai mult decât un meci de fotbal, pentru o ţară aflată în război din 2022.

''Jucătorii şi cu mine am primit o mulţime de mesaje de la soldaţi, de la prieteni care luptă acum în Ucraina. Sunt sigur că ştiu că suntem foarte mândri de ei. Ei spun să arătăm 'spiritul Ucrainei'. Acest turneu este de fapt despre spiritul ţării noastre'', a declarat Rebrov.

 UPDATE 09:20 - Bogdan Stancu a marcat ultimele două goluri ale României la Campionatul European, în urmă cu 8 ani. Iată reușitele "Motanului".

Știrea inițială:

România se află la a 6-a participare la Campionatul European. Cel mai bun rezultat al "tricolorilor" a fost înregistrat în 2000, când Gică Hagi și coechipierii săi au ajuns în sferturile de finală, unde au fost eliminați de Italia. În cele 16 meciuri jucate până acum la EURO, naționala noastră a obținut o singură victorie: 3-2 în fața Angliei, în 2000.

De partea cealaltă, Ucraina a ajuns la al patrulea turneu final de Campionat European consecutive. Cea mai bună performanță a fost obținută la precedentul EURO, când ucrainenii s-au calificat în sferturi, unde au pierdut în fața Angliei, scor 0-4.

Primul meci oficial dintre România și Ucraina

Până acum, România și Ucraina s-au întâlnit de cinci ori, de fiecare dată în meciuri amicale.

Cele două formații s-au întâlnit de 5 ori de-a lungul istoriei, de fiecare dată în meciuri amicale. Fiecare a câștigat câte două partide.

România şi Ucraina s-au duelat ultima dată în 2016, la Torino. Ucrainenii s-au impus atunci cu 4-3.

România a câştigat primele două dueluri amicale cu Ucraina. În 2002, "tricolorii" s-au impuneau cu 4-1, iar în 2003, cu 2-0.

Cele două reprezentative s-au mai întâlnit și în 2010, când Ucraina s-a impus cu 3-2. Un an mai târziu, "tricolorii" au fost învinşi la penalty-uri de ucraineni, la un turneu internaţional disputat în Cipru.

Invazie românească la Munchen

Aproximativ 30.000 de suporteri români sunt aşteptaţi să asiste la meciul România - Ucraina.

Printre aceștia se vor număra şi familiile jucătorilor români, în frunte cu Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român din istorie.

Promisiunea lui Edi Iordănescu pentru suporterii români

Deși a recunoscut că echipa națională se află sub presiune înaintea acestui duel de la Munchen, selecționerul Edi Iordănescu le-a făcut o promisiunea fanilor: "tricolorii" vor da totul pe teren.

"Pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate. Echipa noastră va da totul, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare metru de teren. În acelaşi timp, suntem convinşi că vom avea o opoziţie extrem de serioasă. Adversarul are respectul nostru total, dar atunci când începe jocul, noi avem calea noastră", a spus, într-o conferință de presă, antrenorul nostru.

Jucătorul României de care Serghei Rebrov se teme cel mai mult

La rândul său, selecționerul Ucrainei, Serghei Rebrov, a afirmat: "Este foarte dificil să fii favorit în acest meci. Am avut meciuri de baraj foarte grele, pentru calificarea la EURO 2024, împotriva Bosniei și Islandei, când eram considerați favoriți. Trebuie să ne concentrăm pe fiecare meci și pe fiecare adversar".

 

"Lumea spunea că România nu este o echipă foarte puternică, dar au jucat foarte bine în calificări. Stanciu este un jucător foarte bun, îmi place foarte mult de el. Dar toată echipa este foarte bună, au jucători tineri care pot decide meciul cu ceea ce fac pe teren, sunt disciplinați.

Nu sunt echipe slabe la EURO, am văzut meciuri diferite ale României. Este echipa care înțelege ce pot să joace, sunt disciplinați, au jucători rapizi.

Am văzut atacanții, au experiență, am văzut individual ce fac", a mai declarat acesta.

Echipele probabile:

România: Niță - Rațiu, Drăgușin, Rus, Bancu - M. Marin, R. Marin - Man, Stanciu, Mihăilă - Drăguș.

Ucraina: Lunin - Konoplya, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko - Shaparenko, Stepanenko - Tsygankov, Sudakov, Mudryk - Dovbyk.

Cine va arbitra meciul România - Ucraina

Pentru meciul România - Ucraina, UEFA a desemnat o brigadă de arbitri din Suedia. La centru va fi Glenn Nyberg. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Mahbod Beigl și de Andreas Soderqvist.

Arbitrul VAR va fi Rob Dieperink, din Olanda.

Programul României la EURO 2024

La EURO 2024, echipa națională de fotbal a României face parte din Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina. Iată programul "tricolorilor" în această fază a competiției:

►Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (München, 16:00);

►Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00);

►Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00);

Meciurile de la EURO 2024 vor fi transmise în exclusivitate de PRO TV, PRO Arena și VOYO.

Articol recomandat de sport.ro
Ucrainenii pun presiune: ce se va întâmpla în cazul unui "egal de salon" la Slovacia - România
Ucrainenii pun presiune: ce se va întâmpla în cazul unui "egal de salon" la Slovacia - România
Citește și...
"Există o presiune foarte mare". Cât de pregătită este România pentru debutul la EURO 2024. Promisiunea lui Edi Iordănescu

Selecţionerul României, Edi Iordănescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Munchen, înaintea debutului la EURO 2024, că "tricolorii" sunt pregătiți să dea totul împotriva Ucrainei.

Invazie românească la Munchen. Câți fani sunt așteptați să-i susțină pe
Invazie românească la Munchen. Câți fani sunt așteptați să-i susțină pe "tricolori" la meciul cu Ucraina de la EURO 2024

Aproximativ 30.000 de suporteri români sunt aşteptaţi pe stadionul din Munchen la primul meci al echipei naţionale de la Euro.

Edi Iordănescu a împlinit 46 de ani. Cadoul pe care
Edi Iordănescu a împlinit 46 de ani. Cadoul pe care "tricolorii" vor să i-l facă în Germania

La Munchen va debuta naţională de fotbal a României la EURO 2024. "O victorie cu Ucraina este cadoul perfect pentru Iordanescu" - spun fotbaliştii români.

Veste mare din tabăra echipei naționale. Anunțul făcut de Alibec înaintea meciului cu Ucraina | VIDEO
Veste mare din tabăra echipei naționale. Anunțul făcut de Alibec înaintea meciului cu Ucraina | VIDEO

Veste mare înainte de debutul României la EURO 2024. Denis Alibec, 33 de ani, a anunțat duminică, 16 iunie, că este pregătit să joace la turneul final, deși în ultima vreme s-a confruntat cu probleme medicale.

Mihăilă a dezvăluit cum a reușit Edi Iordănescu să creeze un grup unit la echipa națională.
Mihăilă a dezvăluit cum a reușit Edi Iordănescu să creeze un grup unit la echipa națională. "A fost şmecher!" | VIDEO

Valentin Mihăilă, 24 de ani, are numai cuvinte de laudă la adresa lui Edi Iordănescu. Fotbalistul Parmei a dezvăluit cum a reușit selecționerul României să creeze un grup unit la echipa națională. 

Recomandări
Cresc salariile angajaților mai multor companii din România. Sunt vizați mai ales cei aflați la început de carieră
Cresc salariile angajaților mai multor companii din România. Sunt vizați mai ales cei aflați la început de carieră

Vara vine cu salarii majorate pentru angajații mai multor companii. Sunt vizați mai ales cei aflați la început de carieră. Creșterile au fost forțate de majorarea salariului minim pe economie și vor fi în general de câteva procente.  

OFICIAL. Site-urile stirileprotv.ro și protv.ro au fost interzise în Rusia
OFICIAL. Site-urile stirileprotv.ro și protv.ro au fost interzise în Rusia

Autoritățile din Rusia au interzis, începând de marți, 25 iunie, postul de televiziune PRO TV Internațional și site-urile stirileprotv.ro și protv.ro.

Fenomen fără precedent în România. Ce se întâmplă cu românii din diaspora, la 17 ani de când am intrat în UE
Fenomen fără precedent în România. Ce se întâmplă cu românii din diaspora, la 17 ani de când am intrat în UE

Pentru prima dată de la intrarea în Uniunea Europeană, de când avem dreptul să circulăm liber și să muncim în țările din vest, România răstoarnă balanța migratorie în favoarea sa.