Suporterii români, înapoi pe stadion. MTS vrea să organizeze meciuri-test cu spectatori înainte de EURO 2020

Dată publicare: 27-04-2021 16:38
Dată actualizare: 27-04-2021 17:01


meciuri test

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Tinereteului şi Sporturilor doreşte meciuri-test cu spectatori înaintea UEFA Euro 2020.

"Am făcut în scris peste tot, o să facem revenire acum, pentru că. Cred că am şi făcut după ce s-a anunţat ca la Campionatul European să se dea drumul la spectatori, am revenit cu documentele la toate instituţiile", a declarat preşedintele LPF, citat de Agerpres.

Ştefan a precizat că se poate vorbi de revenirea spectatorilor pe stadioane abia din luna iulie, odată cu începerea sezonului 2021/2022. El a vorbit şi despre solcitarea MTS de a avea meciuri-test cu spectatori înaintea turneului final al CE, competiţie la care Arena Naţională găzduieşte patru partide.

"După intervenţia domnului Novak, care a comunicat că şi-ar dori un număr de meciuri-test pentru Euro-2020, ne-am manifestat intenţia de sprijini această idee spre finalul play-off-ului, respectiv play-out-ului. Ne-am dori foarte mult să avem o dată certă pentru revenirea fanilor, există o anumită presiune şi eu sunt sigur că o dată clară i-ar încuraja. Cu siguranţă că vom putea vorbi de spectatori începând cu iulie 2021, în momentul în care se va relua sezonul următor. În sezonul acesta dacă vor exista meciuri, vor fi doar nişte meciuri-test, fix pe regulile de la Euro-2020 (n.r. - cu 25 la sută capacitate ocupată), cu testare rapidă, corturi de testare”, a spus Justin Ştefan.

Bucureştiul va găzdui, în cadrul UEFA EURO 2020, patru partide, trei din grupa C şi o optime de finală.

Întrebat despre un program de vaccinare al jucătorilor, Iorgulescu a răspuns: "Acum vreo două luni, am propus ca să facem un centru de vaccinare la ligă, dar iar nu am primit răspuns. Şi la guvern, şi la Ministrul Sănătăţii şi la DSP, nu am primit răspuns de la nicio instituţie şi atunci facem revenire şi vedem."

Întrebat dacă şi cluburie sunt dispuse să-şi vaccineze jucătorii, şeful LPF a precizat: "Nu am intrat în amănunte, întrebând fiecare club câţi jucători vrea să-şi vaccineze, pentru că e opţiunea personală dacă faci vaccin sau nu faci vaccin. Obligativitatea nu e o soluţie".

"Liga nu va interveni să transmită un mesaj de genul este obligatorie vaccinarea la nivelul Ligii I", a dăugat Ştefan.

Noul sezon va începe la mijlocul lunii iulie şi se va suprapune cu turneul olimpic, la care participă şi naţionala României.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO