Slovacia - Spania, 0-5 la EURO 2020. Descătușare pentru iberici, care au câștigat fără drept de apel

×
Codul embed a fost copiat

Selecţionata de fotbal a Spaniei a surclasat echipa Slovaciei cu scorul de 5-0 (2-0), miercuri seara, pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, în Grupa E a turneului final EURO 2020, iar acest succes i-a adus calificarea în optimile de finală.

''La Roja'' a obţinut prima sa victorie în turneu prin două autogoluri, Martin Dubravka (30) şi Juraj Kucka (71), precum şi prin reuşitele lui Aymeric Laporte (45+3), Pablo Sarabia (56) şi Ferran Torres (67), după ce a ratat un penalty prin Morata.

Spania a reuşit cea mai categorică victorie de la EURO 2020, egalând totodată cel mai mare scor la un turneu final EURO.

Cum era de aşteptat, Spania a condus ostilităţile încă din primele minute, iar Azpilicueta (5) a avut prima oportunitate, însă şutul său a fost blocat de Skriniar.

În min. 10, Hromada a avut o intervenţie rudimentară în propriul careu, şutând în piciorul lui Koke, dar arbitrul a dat fault în atac. După consultarea arbitrajului video s-a dictat penalty pentru iberici, dar portarul Dubravka a apărat şutul lui Morata (12).

Citește și
scotia
EURO 2020: Croaţia a învins Scoţia cu 3-1 şi s-a calificat în optimi de finală
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Spaniolii au ratat apoi prin Sarabia (19), din poziţie ideală, după o lansare superbă a lui Pedri, după care, câteva zeci de secunde mai târziu, tânărul mijlocaş al Barcelonei nu a ajuns la centrarea foarte bună a lui Azpilicueta la 6 metri. Morata a tras bine de la 18 metri, dar Dubravka a respins (24).

Spania a deschis scorul în urma unei gafe de proporţii a lui Dubravka, eroul de până atunci al slovacilor: după o pasă greşită a lui Satka, Sarabia a tras de la 18 metri în transversală, mingea s-a înălţat, iar portarul Newcastle United şi-a boxat pur şi simplu mingea în poartă.

Slovacia nu a reuşit să trimită niciun şut pe poartă în prima repriză, spaniolii având controlul permanent. Gazdele au mai avut ocazii prin Koke (45), al cărui şut de la distanţă s-a dus pe lângă, şi prin Moreno (45+1), dar Dubravka a apărat.

Spania şi-a majorat avantajul după o nouă degringoladă în apărarea slovacă, Dubravka a ieşit neinspirat la o minge în afara cadrului porţii, Moreno a recentrat, iar Laporte a reluat cu capul (45+3).

Primul şut la poartă al slovacilor s-a consemnat în min. 55, autor fiind Duris.

Un minut mai târziu (56), Jordi Alba a centrat în mijlocul careului, de unde Sarabia a reluat din prima în plasă.

Ferran Torres, abia intrat, a majorat diferenţa (67), reluând în plasă cu călcâiul centrarea lui Sarabia, o fază care a făcut şah-mat apărarea slovacă.

Al cincilea gol a venit în min. 71, după o fază confuză în careul slovac, noul-intrat Pau Torres reluând mingea spre poartă cu capul, balonul a fost deviat de portar în Kucka, iar acesta a trimis în propria poartă.

Până la final, Spania nu a mai forţat, scorul fiind unul mai mult decât concludent, după semieşecurile cu Suedia (0-0) şi Polonia (1-1).

Spania a încheiat pe locul al doilea în Grupa E şi va juca în optimi contra Croaţiei (locul al doilea în Grupa D), luni, la Copenhaga. Slovacia a încheiat pe locul al treilea în grupă, dar este eliminată din competiţie.

Spania a ratat un penalty, prin Alvaro Morata (min. 12), şutul său fiind apărat de Dubravka.

Echipele de start:

Slovacia: 1. Martin Dubravka - 2. Peter Pekarik, 5. Lubomir Satka, 14. Milan Skriniar, 15. Tomas Hubocan - 18. Lukas Haraslin, 19. Juraj Kucka, 25. Jakub Hromada, 20. Robert Mak - 17. Marek Hamsik (căpitan) - 8. Ondrej Duda. Selecţioner: Stefan Tarkovic.
Rezerve: 12. Dusan Kuciak, 23. Marek Rodak - 4. Martin Valjent, 6. Jan Gregus, 7. Vladimir Weiss, 10. Tomas Suslov, 11. Laszlo Benes, 13. Patrik Hrosovsky, 16. David Hancko, 21. Michal Duris, 22. Stanislav Lobotka, 24. Martin Koscelnik.
Spania: 23. Unai Simon - 2. Cesar Azpilicueta, 12. Eric Garcia, 24. Aymeric Laporte, 18. Jordi Alba (căpitan) - 8. Koke, 5. Sergio Busquets (căpitan), 26. Pedri - 22. Pablo Sarabia, 7. Alvaro Morata, 9. Gerard Moreno. Selecţioner: Luis Enrique.
Rezerve: 1. David de Gea, 13. Robert Sanchez - 4. Pau Torres, 6. Marcos Llorente, 10. Thiago Alcantara, 11. Ferran Torres, 14. Jose Gaya, 16. Rodri, 17. Fabian Ruiz, 19. Dani Olmo, 20. Adama Traore, 21. Mikel Oyarzabal, .

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi din Olanda); al patrulea oficial: Stéphanie Frappart; arbitru de rezervă: Mikael Berchebru (ambii din Franţa)
Arbitru video: Pol van Boekel; arbitri asistenţi video: Kevin Blom (ambii din Olanda), Christian Gittelmann, Bastian Dankert (ambii din Germania)
Delegat UEFA: Iveta Bankova (Bulgaria), observator UEFA pentru arbitri: Frank De Bleeckere (Belgia)

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
EURO 2020: Anglia a învins Cehia (1-0) şi a câştigat Grupa D
EURO 2020: Anglia a învins Cehia (1-0) şi a câştigat Grupa D

Reprezentativa de fotbal a Angliei a câştigat Grupa D a turneului final EURO 2020, după ce a învins echipa Cehiei cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul Wembley din Londra.

EURO 2020: Croaţia a învins Scoţia cu 3-1 şi s-a calificat în optimi de finală
EURO 2020: Croaţia a învins Scoţia cu 3-1 şi s-a calificat în optimi de finală

Echipa de fotbal a Croaţiei a învins-o pe cea a Scoţiei cu scorul de 3-1 (1-1), marţi seara, pe Hampden Park din Glasgow, în Grupa D a turneului final EURO 2020, şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei.

UEFA și autoritățile Regatului Unit s-au înțeles: Finala EURO 2020, cu 60.000 de spectatori în tribună
UEFA și autoritățile Regatului Unit s-au înțeles: Finala EURO 2020, cu 60.000 de spectatori în tribună

Peste 60.000 de spectatori vor avea voie în tribunele stadionului Wembley pentru meciurile din semifinale şi finală, la EURO 2020, pe 6, 7, respectiv 11 iulie, în locul celor 40.000 planificaţi iniţial, a anunţat marţi guvernul britanic, potrivit AFP.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.