Un roman din zece se teme ca ramane fara job

17-12-2008 00:00


Englezii

Majoritatea romanilor considera ca actuala criza financiara le va afecta semnificativ bugetul pentru cheltuielile curente. In jur de 75% dintre conationali se gandesc sa faca un imprumut la banca, anul viitor.


Cei mai multi romani considera ca turbulentele financiare internationale ii vor lovi exact la buzunar. Asta inseamna o crestere a costurilor vietii, dupa cum au raspuns 59% dintre participantii la sondajul realizat de catre brokerul de credite Kiwi Finance.

Iar respondentii la chestionar nu fac parte din categoria celor care traiesc de pe o zi pe alta, ci au venituri cuprinse intre 400 si 2.000 de euro. In plina inasprire a conditiilor de creditare, aproape jumatate dintre cei care au raspuns intrebarilor isi fac griji din cauza ratelor mai mari la credite.

Romanii se tem si de majorarea tarifelor la utilitati, dar si de facturi mai mari la intretinere, situatie mentionata de o treime dintre respondenti.

Micsorarea salariului figureaza abia pe locul al patrulea in clasamentul temerilor conationalilor, cu un procentaj de 28%. Unul din zece romani se teme de somaj si faliment, mai arata studiul Kiwi.

Sursa: Gandul

VIDEO PROTVPLUS.RO