Timp pierdut la ghisee pentru facturi? Internet banking-ul este solutia


Ultimul update: Marti 28 August 2012 19:58
Data publicarii: Miercuri 16 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Timpul trece parca mai repede in zilele noastre cand toti sunt grabiti. Si-atunci de ce sa-l irosesti pe la vreun ghiseu, cand toate facturile pot fi achitate si acasa.

Asa gandesc tot mai multi romani care prefera internet banking-ul, un sistem care le permite sa-si plateasca ratele stind in fotoliu.

Printre "utilizatori" se numara si maestrul Radu Beligan care considera ca internet banking-ul este o minune a lumii moderne. Il foloseste chiar si la Paris daca are bani in cont.

Tinerii care-au crescut cu mouse si calculator sunt primii care prefera sa scape de facturi si sa nu stea la coada.

Mihai Dascalu de pilda, un specialist IT de 28 de ani, nu mai tine minte cand a fost ultima data intr-o agentie. Plateste totul prin internet banking. "Principalul avantaj este clar timpul pe care-l economisesti", spune el.

Intr-adevar, daca plata unei facturi prin serviciul de home banking ia doar cateva minute, un drum pana la banca poate insemna cateva ore.

Pe langa economia de timp, operatiunile prin internet sunt mai ieftine cu 50 sau chiar 75%, fata de tranzactiile facute la ghiseu.

Cu toate acestea, sunt si romani care nu apeleaza la tehnologia moderna. Piata de internet banking este in continua crestere.

Aproximativ 1 milion de romani au folosit anul trecut internet bankingul si au incheiat peste opt milioane de tranzactii, in valoare de trei miliarde de euro.

Ce se intampla cu conturile de pe Internet, dupa moartea proprietarului
Internetul e plin de capcane. Cum sa-ti protejezi identitatea in online
VIDEO PROTVPLUS.RO