Ti-ai platit ratele si nu ai intarzieri? Bancile iti pregatesc surprize!


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 08:48
Data publicarii: Marti 23 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Deputatii din comisia de Buget Finante au adoptat marti un amendament la ordonanta 50, ce elimina practic orice bariera pentru clientii care vor o refinantare. Doar sa nu fie rau-platnici.

Clientii care nu au avut restante mai mari de 30 de zile pot solicita acum refinantari, iar bancile sunt obligate sa le ofere credite la dobanzile actuale. Cu alte cuvinte, clientii vechi pot beneficia de toate dobanzile si conditiile ofertelor actuale de creditare.

Banca nu mai are voie sa perceapa un comision de analiza a dosarului si, cel mai important, banca nu are voie sa reevalueze clientul si nici garantia ipotecara pusa drept gaj in contractul initial.

Speriati ca au ramas cu foarte multe proprietati executate silit si nevandute, unii bancheri recunsosc ca in cazuri izolate prefera sa scada o parte din datoriile clientilor decat sa le execute casele la preturi de nimic.

In plus, incepand de la 1 decembrie, bancile nu mai au voie sa evacueze pe timpul iernii persoanele aflate in procedura de executare silita, decat in cazul in care clientul are mai mult de o proprietate pe numele sau.

Tags: banci, credite,

Cum sa ai grija de banii tai si sa nu te pacaleasca banca?
Cardurile fara dobanda, solutia bancilor pentru cresterea vanzarilor
Premiera: o banca ar putea pierde dreptul de creditare la cererea ANPC
VIDEO PROTVPLUS.RO