Sapte din cele 91 de mari banci ale Europei au picat testul de stres


Ultimul update: Miercuri 08 Iunie 2011 02:38
Data publicarii: Sambata 24 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Banca

Euro s-a depreciat fata de dolar, dupa ce sapte din cele 91 de mari banci ale Europei au picat asa-numitul test de stres. Pe lista corijentilor se afla si ATEbank din Grecia, care desfasoara operatiuni financiare si in Romania.

De asemenea, n-au luat nota de trecere cinci banci spaniole. Asa ca temerile economistilor care avertizau ca Spania este urmatoarea Grecie par acum si mai indreptatite.

Consilierul guvernatorului BNR a precizat ca bancile din Romania nu au probleme.

Testul de stres bancar a incercat sa afle cum s-ar confrunta bancile in conditii economice deosebit de grele. Institutiile financiare care l-au picat ar avea nevoie de o recapitalizare masiva, miliarde de euro, pentru a indeplini standardele de siguranta.

Rezultatele testului au fost anuntate vineri seara de Comitetul Supervizorilor Bancari din Europa. Alaturi de cele cinci mari banci spaniole si de banca din Grecia, care au esuat, pe lista perdantilor mai figureaza si o banca germana.

La Frankfurt, inima economica a Germaniei, rezultatul n-a mirat pe nimeni, pentru ca autoritatile stiau ca institutia respectiva, axata pe credite ipotecare, scartaia din toate incheieturile.

In ansamblu, piata bancara a nemtilor ramane un punct de stabilitate.

Sursa: Pro TV

Bancile executa silit mii de romani, dar nimeni nu cumpara casele executate
Afaceri de criza: site-urile cu informatii despre executarile silite
VIDEO PROTVPLUS.RO