Resursele din Romania, o alternativa la gazul si petrolul din Rusia

Ultima actualizare: 03-10-2012 01:55

Tara noastra este un potential izvor de energie. Marea Neagra lasa in urma statutul de "lac rusesc" pentru ca resursele ei pot fi o alternativa la gazul si petrolul din Rusia. Acestea sunt concluziile forumului economic care se desfasoara la Bucuresti.

Tara noastra poate deveni un adevarat nod energetic daca va sti sa beneficieze de resursele Marii Negre, spun specialistii.
Numai in rezervele platoului continental castigat de Romania la Haga se afla, potrivit expertilor, necesarul de petrol si gaze pe cativa ani.

Lupta pentru dreptul de explorare a acestor perimetre va incepe in 2010, odata cu viitoarele concesiuni. In timp ce Romgaz si E.ON si-au anuntat deja interesul pentru gazele naturale aflate acolo, Exxon Mobil, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, este deja in parteneriat cu Petrom pentru perimetrele continentale.

Deschiderea la Marea Neagra ne poate aduce un terminal de gaz natural lichefiat la Constanta, asa cum isi doreste Guvernul.

Tot langa Marea Neagra va fi construit cel mai mare parc eolian din Europa, iar la Cernavoda vom avea patru reactoare nucleare care vor produce energie electrica. Tot din Constanta va pleca pana in Turcia un cablu submarin care va exporta curentul electric produs la noi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO