Proiectul Nabucco devine realitate la sfarsitul lui iunie!


Ultimul update: Sambata 23 Iunie 2012 14:58
Data publicarii: Marti 09 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Proiectul Nabucco, prin care se incearca reducerea dependentei de gazul rusesc si care va ajunge si in Romania, devine realitate la finele acestei luni.


Constructia gazoductului va incepe anul viitor si va alimenta Europa cu gaze din Irak. "Proiectul pentru care Romania este angajata total se numeste Nabucco. In ceea ce inseamna South Stream, Romania nu a primit nicio invitatie oficiala",  a declarat Adriean Videanu, ministrul Economiei.

In timp ce proiectul South Stream va duce gazele din Rusia pana in Italia, Nabucco se va alimenta cu gaze din Marea Caspica, Irak si Turkmenistan. Nabucco va ajunge pana in Germania, trecand prin alte cinci tari, inclusiv Romania, si va costa aproape 8 miliarde de euro. Consumatorii din aceste tari vor beneficia de o parte din gazul care va tranzita tarile, la un pret mult mai mic decat cel pe care il platesc Rusiei.

Vestile bune le vom primi insa abia spre 2014, odata cu finalizarea lucrarilor. In 2010, insa, vom avea si vesti proaste: gazul se va scumpi iarasi.  Comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs, crede ca iarna urmatoare conflictul ruso-ucrainean va afecta iarasi consumatorii europeni.

Tags: gaze naturale,

Rusii vor depozit de gaze in Romania! Iar noi vom importa gazul direct
Gazele se ieftinesc inca o data! De la 1 iulie!
De la 1 iulie, s-ar putea ieftini din nou gazele si curentul electric!
VIDEO PROTVPLUS.RO