Prabusirea creditarii si recesiunea, principalele riscuri pentru companii


Ultimul update: Sambata 15 Septembrie 2012 15:44
Data publicarii: Joi 22 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Companii

Prabusirea creditarii, incertitudinea legata de reglementari in situatiile de criza si adancirea recesiunii sunt principalele amenintari care pun in pericol in 2009 companiile, potrivit Ernst&Young.


Analiza firmei de consultanta financiara a fost realizata pe baza comentariilor facute de peste 100 de specialisti din 11 industrii la nivel mondial privind riscurile cu care se confrunta companiile, fiind realizat un top cu primele zece amenintari.

Prabusirea creditarii a urcat o pozitie fata de 2008, ocupand primul loc, in timp ce riscul reprezentat de reglementari, nominalizat in 2008 cea mai importanta amenintare pentru companii, a trecut pe locul doi. Adancirea recesiunii, plasata pe locul trei, a fost identificata pentru prima oara de catre specialistii intervievati ca fiind un risc pentru companie.

"Riscul reglementarilor nu pare sa aiba un impact evident, asa cum este cazul prabusirii creditelor, insa aceasta amenintare continua sa fie una puternica pentru principalele companii (...). Incertitudinile legate de raspunsul legislativ la criza financiara globala a devenit un risc mult mai importat pentru companiile din sectoarele asigurari, bancar si managementul activelor", se precizeaza in studiu. 

Citeste mai multe despre acest subiect pe Mediafax.ro

Sursa: Mediafax

Bancile pot da credite ipotecare dupa noile norme BNR
Solutii de criza la combinatul din Galati, pentru a evita disponibilizarile
BNR a relaxat conditiile de creditare! Vom primi bani mai multi de la banci
VIDEO PROTVPLUS.RO