Perspectivele economice ale Romanei s-au imbunatatit

02-03-2011 00:44
Sursa: Mediafax

crestere economica

Perspectivele economice ale Romaniei pentru urmatoarele sase luni s-au imbunatatit, potrivit unui sondaj efectuat in randul analistilor financiari, ale caror asteptari privind evolutia inflatiei si a bursei de la Bucuresti au evoluat in sens negativ.

Criza are efecte adverse: 1 din 2 romani este MULTUMIT de viata lui

Totodata, situatia economica actuala din Romania este vazuta mult mai bine de analisti decat in sondajul din ultimul trimestru al anului trecut, inregistrand cea mai buna imbunatatire din regiune, potrivit raportului Centrului European de Cercetare Economica ZEW.

Cea mai mare parte dintre respondenti anticipeaza aprecierea leului in urmatoarele sase luni, insa numarul lor a scazut usor, la fel ca si numarul analistilor care estimeaza ca moneda romaneasca urmeaza sa se deprecieze. Astfel, cele mai multe opinii au migrat catre stagnare, indicatorul mediu sugerand o usoara apreciere a leului.

In ceea ce priveste inflatia, analistii anticipeaza accelerarea ratei de crestere a preturilor in Romania in urmatoarea perioada, iar numarul economistilor care estimau scaderea indicatorului a scazut semnificativ.

Asteptarile privind evolutia indicelui BET al bursei de la Bucuresti sunt inca pozitive, insa s-au deteriorat semnificativ fata de sondajul anterior.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO