Merkel se teme de colapsul monedei euro din cauza crizei din Grecia


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 06:28
Data publicarii: Vineri 26 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a spus ca situatia Greciei pune moneda europeana intr-o situatie dificila si a admis, intr-o declaratie facuta noaptea trecuta, ca se teme de colapsul monedei unice.

Angela Merkel a atentionat pentru prima data ca zona euro se confrunta cu o perioada dificila si asta din cauza situatiei delicate in care se afla Grecia. Aceste afirmatii au atras speculatii conform carora rata internationala de credit a Greciei ar putea fi scazuta.

Ciocnirile violente din Atena, de miercurea trecuta, dintre fortele de ordine si cei care protesteaza impotriva guvernului au fost urmate de o greva generala a peste doua milioane de muncitori care au protestat in acest fel impotriva intentiilor guvernului de a ingheta salariile in sectorul public, a cresterii varstei de pensionare si suprataxarii combustibililor, tigarilor, alcoolului si proprietatilor.

Acestea sunt semne negative despre situatia din Grecia, lucru care a fost intarit si de afirmatiile inspectorlor UE aflati in vizita la Atena si care au spus ca recesiunea din Grecia este chiar mai adanca decat se asteptau.

Ieri, in timp ce cancelarul german Angela Merkel a insitat ca moneda unica va supravietui crizei economice, ea a recunoscut ca nivelul datoriilor Greciei si a altor tari din sudul Europei ar putea pune in pericol moneda euro „pentru prima data de la introducerea ei”.

Sursa: Daily Mail

Sfatul lui Isarescu: Rata nu trebuie sa depaseasca 30% din venituri
Acordul cu FMI, avizat! Banii ajung la BNR si Ministerul de Finante
FMI a ramas fara bani de imprumuturi!
VIDEO PROTVPLUS.RO