Herman van Rompuy: Romania a stabilizat economia, in plina criza


Ultimul update: Sambata 13 Octombrie 2012 09:44
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2011 00:31
Categorie: Stiri Economice
crestere economica

Presedintele Consiliului European a salutat "implementarea foarte viguroasa a programului comun cu UE si FMI de catre Romania", afirmand ca tara noastra a stabilizat economia, a consolidat finantele publice in plina criza.

"Vreau sa salut implementarea foarte viguroasa a programului comun cu UE si cu FMI de catre Romania. Eforturile facute de tara dumneavoastra, domnule presedinte, au contribuit la stabilizarea situatiei si sunt incantat ca Romania a reusit sa treaca pe o tendinta pozitiva din punct de vedere economic, pentru ca FMI asteapta o crestere de 1,5% din PIB in 2011 si apoi una de 4,5% din PIB in 2012", a declarat Herman van Rompuy, dupa intalnirea cu Traian Basescu.

El a mai spus ca Romania a realizat evolutii importante. "A stabilizat economia, a consolidat finantele publice si a conservat o stabilitate a sistemului financiar, asta in plina criza financiara la nivel global. De asemenea, a consolidat cadrul politicilor macroeconomice, legea responsabilitatii fiscale si cea a salariilor unitare, a permis si va continua sa permita pastrarea unor finante publice pe o cale durabila si vor mentine deficitul public in limita celor 3% din PIB pana in 2012. Stim ca aceste eforturi nu sunt intotdeauna populare, insa sunt necesare pentru prosperitatea viitoare", a mai afirmat presedintele Consiliului European.

Vezi aici toata declaratia presedintelui si a presedintelui CE.

Sursa: Mediafax Pro TV

Vass: Daca vom ajunge la crestere economica urmeaza diminuarea CAS
Boc: La sfarsitul lunii martie Romania va iesi oficial din recesiune
Boc: Investitiile publice si fondurile UE,doua moduri de crestere economica
VIDEO PROTVPLUS.RO