Dolarul, valuta anului! Moneda americana depaseste 3 lei


Ultimul update: Duminica 01 Aprilie 2012 20:35
Data publicarii: Luni 08 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Dolari

Dolarul a depasit pragul de 3 lei, pentru prima data din luna iulie a anului trecut. In 2009, cel mai scazut nivel al dolarului a fost inregistrat pe 3 decembrie, cand moneda americana a fost cotata la 2,78 lei.

Aprecierea sustinuta a monedei americane, pe parcursul unui an, ar pune presiuni inflationiste, marind pretul gazelor naturale, al benzinei si motorinei, sunt de parere analistii.

"Intarirea dolarului va avea un impact relativ redus. Singurul afectat ar fi pretul petrolului, care ar putea sa creasca”, explica Nicolaie Chidesciuc, economistul sef al ING Bank. "O influenta negativa a aprecierii dolarului ar putea fi resimtita doar in zona energetica", spune la randul sau Ionut Dumitru, economist sef al Raiffeisen Bank.

Este nevoie insa ca tendinta de apreciere sa se pastreze pe parcursul unui an. Prognoza ING Londra arata o intarire mai puternica a dolarului in fata monedei europene si se bazeaza pe faptul ca economia SUA isi va reveni mai repede decat economia zonei euro”, a precizat Chidesciuc.

Citeste mai multe despre acest subiect, pe www.incont.ro

Sursa: incont.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO