Cand putem trece la euro? Astazi aflam parerea Guvernului

Ultima actualizare: 10-10-2012 09:13
Euro

Asta deoarece este data limita pana la care Ministerul Finantelor trebuie sa prezinte raportul de convergenta pe care Romania il va trimite autoritatilor europene.

In acest document autoritatile romane prezinta o radiografie a economiei, dar si estimarile lor pentru anii viitori. Teoretic, Romania ar trebui sa intre in zona euro in 2014, insa Banca Nationala spune ca practic vom trece de la leu la euro de-abia la inceputul lui 2015. Asta deoarece vorbim de un proces birocratic destul de indelungat.

Pentru a intra insa in acest club select tara noastra trebuie se indeplineasca anumite conditii. Asa ca trebuie sa le prezentam celor de la Bruxelles si estimarile noastre in cea ce priveste evolutia economiei.

Iar in timp ce FMI si Comisia Europeana cred ca economia noastra va scadea cu 4% anul acesta si nu va reveni pe crestere mai devreme de 2011, autoritatile de la Bucuresti sunt mai optimisite. Ramane de vazut cu cat.

Inainte de sedinta de guvern de astazi, premierul Emil Boc participa la un forum financiar impreuna cu reprezentanti ai BNR si sefi ai bancilor comerciale.

Are multe sa le spuna tinand cont ca i-a ameninta deja ca le va suprataxa profiturile daca vor continua sa scoata miliarde de euro din tara, cum au facut-o in ultimele luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO