Abia intrat in vigoare, impozitul minim ar putea fi eliminat!

Registrul Comertului

In timp ce zeci de mii de romani isi pun afacerile sa hiberneze de frica noului bir, ministrul pentru IMM-uri vorbeste deja despre eliminarea taxei. Putin cred insa ca Executivul va renuntam asa de usor la niste bani.

Incercam sa renuntam la impozitul minim din toamna, le-a spus vineri ministrul IMM-urilor catorva sute de intreprinzatori. Insa doar daca economia ne va permite, a adaugat el.

Greu de presupus insa ca ne va permite economia, in conditiile in care atat Ministerul de Finante, cat si Banca Nationala iau in calcul o scadere de 4%.

Si mai putin probabil este ca FMI sa fie de acord sa renuntam la un impozit fara de care nu am fi convins Fondul sa ne imprumute cele 13 miliarde de euro.

Totul suna insa ca o poveste cu daca si cu parca. Si pana nu vor vedea cu ochii lor ca dispare impozitul minim, mii de romani si-au facut calcule peste calcule si au realizat ca nu mai au de ce sa isi tina firmele.

Citește și
firme
E in vigoare impozitul forfetar! Sute de romani nu mai vor sa fie patroni!
FBI, despre Florin Duduianu, unul dintre cei mai periculoși interlopi ai României: „A fost o infracțiune gravă”

Asa au gandit probabil si cei 1100 de bucuresteni care numai in 30 aprilie au depus cate o cerere de suspendare a activitatii. Anul trecut, in aceeasi data, a fost inregistrata o singura astfel de solicitare.

Multi au continuat sa se aseze la rand la Registrul Comertului si dupa 1 mai, data la care impozitul mult contestat a intrat in vigoare. Oamenii au constatat cu stupoare ca si daca vor sa isi inchida firmele, au de platit inca patru taxe care se apropie de 250 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Impozitul forfetar a bagat spaima in patroni! Isi inchid firmele!
Impozitul forfetar a bagat spaima in patroni! Isi inchid firmele!

Speriati de impozitul forfetar, care a intrat in vigoare la inceputul acestei luni, mii de oameni au incercat sa-si inchida firmele. Cei care nu au obtinut insa decizia oficiala de suspendare sau radiere inainte de 1 mai, sunt buni de plata.

E in vigoare impozitul forfetar! Sute de romani nu mai vor sa fie patroni!
E in vigoare impozitul forfetar! Sute de romani nu mai vor sa fie patroni!

Astazi a intrat in vigoare impozitul forfetar - o suma minima, pe care fiecare firma trebuie sa o plateasca indiferent daca are sau nu profit.

Pogea: Numarul firmelor radiate nu are nicio legatura cu impozitul forfetar
Pogea: Numarul firmelor radiate nu are nicio legatura cu impozitul forfetar

Numarul de firme radiate in acest an din Registrul Comertului nu este determinat de introducerea impozitului minim, incepand cu 1 mai, ci reflecta evolutia normala a pietei, inregistrata si in anii anteriori, a declarat, joi, ministrul Finanelor.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.