”Doctor de bine”. Maria Linca, despre ajutorul de care au nevoie adolescentele care devin mame

Ultima actualizare: 25-03-2021 17:05

Maria Linca, Asistent Social Principal la Centrul de Cercetare în Pediatrie și Obstetrică Socială, a fost invitata emisiunii ”Doctor de bine”, realizată de Liliana Curea.

Maria Linca a vorbit în emisiunea ”Doctor de bine”, difuzată pe www.stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor ProTV, joi, 13.08.2020, la orele 11:00 despre ajutorul pe care îl oferă adolescentelor care devin mame, cum poate fi gestionată sarcina şi apoi îngrijirea bebeluşului în cazul unei femei cu dependență de droguri, dar şi ce soluţii sunt pentru o femeie care a rămas însărcinată, dar nu are sprijinul familiei.

Aceasta a explicat că la centrul unde lucrează vin persoane din toate categoriile, din sectoarele vulnerabile, persoane fără adăpost, persoane vârstnice sau persoane consumatoare de droguri.

"Datoria mea este să intervin, oferind consiliere de specialitate, pentru rezolvarea problemelor medico-sociale. Vin persoane minore, fetele de 13-14 ani, dar prin şedinţele de consiliere am eliminat riscul de abandon al sarcinii. O fată care aduce pe lume un copil la o vârstă fragedă trebuie să ştie că nu este singură şi este ajutată. Învățăm mame să fie mame", a transmis Maria Linca.

Mai multe detalii despre jutorul de care au nevoie adolescentele care devin mame puteți afla urmărind integral emisiunea ”Doctor de bine”, pe Știrile Pro TV și pe site-ul stirileprotv.ro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO