Un student din America i-a pus colegului sau unt de arahide pe fata. De ce risca o pedeapsa de trei luni de inchisoare

Dată publicare: 12-04-2017 11:32
Dată actualizare: 15-04-2017 06:55


Andrew Seely

Ritualurilie prin care novicilor li se face "botezul" intr-un grup sau organizatie sunt pe cat de raspandite, pe atat de ilegale in Statele Unite. Un tanar de 20 de ani risca acum o pedeapsa usturatoare pentru ce a facut.

In octombrie anul trecut, Dale Merza, un baiat de 20 de ani care studia la Central Michigan University, a fost provocat sa il picteze pe fata cu unt de arahide pe un alt coleg care dormea, relateaza BBC.

Marea problema a fost ca baiatul in cauza, Andrew Seely, in varsta de 19 ani, are o alergie puternica la arahide, despre care le spusese colegilor. In consecinta, el a ajuns la medic cu fata umflata.

Incidentul s-a petrecut in caminul organizatiei studentesti Alpha Chi Rho, care mai fusese sanctionata in 2011 pentru astfel de practici.

Baiatul le-a povestit parintilor despre situatie abia luni mai tarziu. Acestia au reactionat imediat, atat in presa clasica, cat si pe retelele de socializare, dandu-l in judecata pe Dale. Tatal lui Andrew a spus ca baiatul sau ar fi putut muri daca untul de arahide i-ar fi ajuns in gura.

Avocatul lui Merza a afirmat la proces ca tanarul este nevinovat si ca intreaga situatie a fost scoasa din context. Baiatul risca acum o pedeapsa de 96 de zile de inchisoare si o amenda de 1.000 de dolari.

Astfel de practici sunt ilegale in majoritatea statelor americane, asta dupa ce mai multi studenti au murit in urma lor. Ele primesc de obicei pedepse usoare, cu exceptia cazurilor in care cineva este grav ranit sau moare.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO