Un cuplu din Statele Unite s-a imbogatit datorita unei comori gasite in curte. Ce se afla in cutiile de metal

Ultima actualizare: 01-06-2014 07:00
dolari

Un cuplu californian care a descoperit monede din aur ingropate in gradina sa a castigat, miercuri, mai multe milioane de dolari, la 24 de ore de la debutul licitatiei in care a fost pusa in vanzare aceasta comoara.

Comoara gasita de acestia este considerata cea mai importanta descoperita vreodata in Statele Unite, potrivit Mediafax.

La inceputul lunii martie, cainele celor doi soti a dezgropat opt cutii din metal in care se aflau 1.400 de monede din aur, cu o valoare totala estimata la 10 milioane de dolari. Miercuri, la 24 de ore de la debutul licitatiei, cuplul respectiv castigase mai multe milioane de dolari, a anuntat Don Kagin de la cabinetul Kagin's Inc, specializat in numismatica.

El a precizat ca jumatate din comoara urma sa fie vanduta miercuri dupa-amiaza. Prima piesa, o moneda de 20 de dolari care dateaza din 1874, a fost adjudecata cu peste 15.000 de dolari, iar suma a fost donata Muzeului Monedelor din San Francisco, a precizat Don Kagin. In momentul descoperirii, publicatia San Francisco Chronicle a asociat comoara din "Saddle Ridge", numele locului in care aceasta a fost descoperita, cu un furt, comis in urma cu peste un secol la Muzeul Monedelor din San Francisco.

Insa aceasta ipoteza nu a fost niciodata confirmata. Comoara a fost descoperita in regiunea californiana "Gold Country" ("Tara aurului"), in jurul orasului Sacramento. In aceasta regiune, pretiosul minereu a fost descoperit la mijlocul secolului al XIX-lea, declansand apoi celebra "Goana dupa aur" (sau "Febra aurului") din California.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO