Studiu in Marea Britanie: Cum au ajuns femeile sub 40 de ani sa fie dependente de alcool

Dată publicare: 21-07-2013 08:36
Dată actualizare: 24-07-2013 06:47


Un ucigas tacut in Marea Britanie, alcoolismul, face victime printre femeile tinere, sub 40 de ani.

Specialistii avertizeaza ca tot mai multe femei nascute in anii '70 sunt acum dependente de pahar si nu stiu cand sa se opreasca. In cazul lor, pericolul este mai mare decat pentru barbati, deoarece organismul nu e la fel de robust, si cedeaza mai repede.

Extrem de ingrijorata ca alcoolul ajunsese sa-i conduca viata, Lucy a fondat un grup de sprijin pentru femeile care se luptau cu aceeasi problema.

Si a descoperit ca nu erau deloc putine...

"Avem in medie cam o mie de membri pe luna si fiecare persoana vine si imi spune: "Nu pot sa cred ca nu sunt singura, mereu am crezut ca e doar problema mea."

Rezultatele unui studiu realizat in Glasgow, Manchester si Liverpool ii confirma banuielile. Numarul femeilor cu varste intre 30 si 40 de ani dependente de alcool este tot mai mare, de la an la an.

Si in comparatie cu barbatii, femeile mor mai repede din cauza acestui viciu, pentru ca organismul lor este mai sensibil si nu reuseste sa proceseze alcoolul in acelasi mod.

"Desi nivelul mortalitatii din cauza alcoolului e mai mare la barbati, rata femeilor afectate tot creste. Iar asta inseamna ca diferentele dintre sexe se micsoreaza", spune Deborah Shipton, epidemiolog.

Studiul arata ca numarul deceselor cauzate de consumul de alcool in Marea Britanie a scazut dupa 2000. Cu o singura exceptie - femeile nascute in anii 70.

Pentru specialisti in schimb e un semnal de alarma. De la inceputul anilor 90, numarul femeilor rapuse de alcoolism s-a dublat, ajungand la aproape 15 la fiecare suta de mii.

Citeste si:

Afaceri de 1 milion de euro, in 3 ani de activitate. Businessul romanesc care se extinde la Monaco si Londra

Inventia unei adolescente ar putea face ca telefoanele sa se incarce in numai 20 de secunde

Orasul unde casele se cumpara cu 100 de dolari. GALERIE FOTO


VIDEO PROTVPLUS.RO