Rapita si vanduta romilor in Moldova, pentru o pereche de cercei, o tanara se reintalneste cu familia biologica dupa 16 ani

Ultima actualizare: 18-07-2014 00:47
Olga Romanovici, Maria Preida

O tanara in varsta de 20 de ani, castigatoarea unui concurs de frumusete, care la varsta de 4 ani a fost rapita si vanduta romilor in schimbul unei perechi de cercei de aur, in Republica Moldova, s-a reintalnit cu familia sa biologica.

Olga Romanovici avea doar 4 ani cand a fost rapita de un grup de romi de la mama ei, Tamara. Grupul a rapit-o dupa ce a convins-o pe mama, care se mutase din Belarus in Republica Moldova in urma divortului de sotul ei, sa mearga intr-un magazin si sa cumpere un pachet de tigari.

Fetita a fost vanduta apoi unui alt grup de romi in orasul moldovenesc Soroca, in apropiere de granita ucraineana, in schimbul unei perechi de cercei de aur.

In prezent, tanara, al carei nume a fost schimbat in Maria Preida de catre familia sa adoptiva, s-a intalnit cu familia sa biologica in Belarus, dupa ce Interpol a ajutat la gasirea ei.

"Am fost iubita in familia aceea de romi, m-au crescut cat de bine au putut", a declarat ea pentru Komsomolskaia Pravda, dupa intalnire.

Romanovici, care a castigat un concurs de frumusete in Republica Moldova inainte de a se intoarce in Belarus, a declarat ca a avut o copilarie fericita si normala in cadrul familiei sale adoptive.

"Am plans. Mama mea este foarte bolnava. Nu traieste, doar exista. Traieste in lumea ei si nu vreau sa o ranesc", a declarat ea dupa intalnirea cu mama sa, potrivit Mediafax.

"Nu am resentimente in legatura cu ce s-a intamplat. A trecut prin multe. Nu pot sa o judec. Nu este vinovata pentru ce s-a intamplat, aceasta a fost soarta", a adaugat ea.

Tanara incearca sa se intalneasca si cu cei trei frati biologici ai sai. Dupa rapirea fetitei, mama ei a mai avut trei copii de care in cele din urma nu s-a putut ingriji. Ei au fost adoptati de o familie instarita.

Potrivit politistilor moldoveni, citati de ProTV Chisinau, tanara se afla de o saptamana in Belarus si locuieste intr-un centru de plasament, in timp ce familia care a crescut-o o asteapta sa se intoarca la Soroca. Fata nu l-a vazut inca pe tatal ei biologic, care ar fi alcoolic si pe care politia nu il gaseste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO