Prima aniversare, cu totul speciala pentru gemenele americane, care au primit cadou o sansa la viata. Cum a decurs operatia

15-06-2017 22:38


Sansa la viata, primul cadou din viata lor

Prima aniversare a fost "sarbatorita" cu o interventie chirurgicala reusita.

Gemenii au primit de la medici in dar, cu ocazia primei aniversari, o sansa la viata.

Erin si Abby Delaney au fost supuse unei interventii chirugicale reusite, care a durat mai bine de 11 ore. Surorile s-au nascut cu o malformatie rar intalnita la germeni. Fetitele s-au nascut cu capetele lipite, anomalie numita craniopagus.

Surorile s-au nascut intr-o familie americana din Carolina de Nord si au beneficiat de cele mai bune ingrijiri medicale din partea doctorilor Spitalului de Copii din Philadelphia.

Un oficial al spitalului a declarat ca interventia chirurgicala a fost orchestrata cu atentie. Pentru a putea diferentia bebelusii, medicii s-au folosit de monitoare si echipamente marcate cu banda mov si verde.

Pentru ca interventia sa fie una de succes, fiecare detaliu a trebuit sa fie cartografiat, deoarece a avut nevoie de o echipa de aproximativ 30 de profesionisti in domeniul sanatatii. La interventie au participat anestezisti, specialisti in chirurgie reparatorie, neurochirurgi, asistente medicale sau medici chirurgi plasticieni.

Parintii gemenelor nu au incetat niciodata sa lupte pentru viata fiicelor lor. Chiar daca au aflat de problema de sanatate de care sufera copilele inca din a 11 saptamana de sarcina, cei doi nu au putut admite faptul ca gemenele lor sa nu vada lumina zilei.

Parintii Heather si Riley s-au adresat inca de atunci specialistilor, iar acum se pot bucura de reusita interventiei chirurgicale.

Gemenele sunt considerate adevarate "eroine" pentru ca s-au nascut cu 10 saptamani inainte de termen si anomalia de care au suferit este una extrem de rara. Medicii sustin ca gemenii conjugati au sanse foarte mici de supravietuire, iar o treime din ei supravietuiesc numai 24 de ore.

 

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO