Isi cumpara buncare sau vor sa se sinucida. Adeptii teoriei mayase se pregatesc de Apocalipsa

Dată publicare: 10-01-2012 08:10
Dată actualizare: 22-10-2012 14:13


Apocalipsa - 21

Mult mediatizata Apocalipsa, care ar urma sa aiba loc pe 21 decembrie 2012, potrivit calendarului mayas, a provocat isterie in randul adeptilor acestei teorii, care refuza cu incapatanare sa tina cont de precizarile oamenilor de stiinta.

“Apocalipsa mayasa” pare sa fie foarte diferita de alte teorii lansate pana acum de diversi auto-intitulati "profeti", care s-au facut de ras, anuntand un sfarsit care nu a venit la data anuntata.

Acum, adeptii teoriilor apocaliptice se pregatesc din nou pentru sfarsitul lumii si spun ca mayasii nu se puteau insela, pentru ca aveau cunostinte astronomice si matematice deosebite.

In zadar incearca, atat NASA, cat si expertii in civilizatia mayasa sa ii linisteasca si sa le spuna ca inscriptiile (doua la numar) care vorbesc despre sfarsitul lumii sunt gresit interpretate.

David Morrison, savant in cadrul NASA, spune ca primeste zilnic mesaje de la cetatenii ingroziti ca in curand vor fi martori ai Apocalipsei.

El da ca exemplu scrisoarea unei tinere din Danemarca, mama unei fetite, care i-a spus ca vrea sa se sinucida si sa-si omoare si copilul, pentru a nu sfarsi in chinuri groaznice atunci cand va veni sfarsitul lumii.

Unii americani au inceput sa cumpere produsele necesare pentru supravietuire in cazul unui dezastru, unii dintre ei chiar achizitionand locuri in buncare rezistente la un atac nuclear sau la impactul cu un asteroid. Potrivit Daily Mail, un asemenea loc ar costa 32.000 de lire sterline.

Robert Vicino este un american care construieste asemenea buncare si spune ca pana acum are 5.000 de clienti in Statele Unite si a inceput deja construirea de adaposturi si in Europa.

Cei care cumpara aceste locuri afirma ca investesc in viitorul lor si ca, daca profetia mayasa este adevarata, ei vor supravietui, iar toti cei care i-au ironizat vor pieri.

Inscriptia mayasa, care a lansat aceasta isterie in masa, nu precizeaza cum anume se va sfarsi lumea. Astfel, au aparut mai multe teorii:

-impactul Terrei cu planeta Nibiru, care se ascunde acum in spatele Soarelui si nu poate fi vazuta (idee preluata si in filmul "Melancolia", de Lars von Trier);

-furtunile solare vor produce cutremure devastatoare (ca in filmul “2012”);

-invazia extraterestra.

Concret, calendarul mayas se termina in data de 21 decembrie 2012, pentru ca atunci a luat sfarsit cel de-al 13-lea ciclu (baktun).

Fiecare ciclu are 394 de ani (144.000 de zile), iar primul ciclu a inceput in anul 3.114 i.Ch., atunci cand a fost creata “actuala ordine mondiala”.

De ce calendarul nu mai vorbeste de un nou ciclu, cel de-al 14-lea? Specialistii nu stiu, unii spun ca aceasta este dovada iminentei Apocalipsei, altii spun ca, dimpotriva, mesajul este pozitiv, asa cum sustin si unele grupari New Age.

Singurii care au de castigat in urma acestor speculatii sunt mexicanii. Autoritatile asteapta anul acesta peste 52 de milioane de turisti, care sa viziteze ruinele “civilizatiei apocalipsei”.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO