Motivul pentru care o mama nu vrea sa-si intalneasca fiica data spre adoptie acum 40 de ani

Dată publicare: 11-03-2013 18:31
Dată actualizare: 14-03-2013 07:12


Kathleen Hoy Foley

O mama care a renuntat la copilul ei conceput dupa ce a fost violata in adolescenta a fost socata cand fiica ei a incercat sa o contacteze.

Aflata in imposibilitatea de a face avort dupa ce a fost violata la varsta de 16 ani, Kathleen Hoy Foley, din Statele Unite,  a nascut copilul in 1964 si l-a dat spre adoptie. A cerut atunci in mod expres ca datele ei sa nu fie niciodata dezvaluite familiei adoptive sau fiicei pe care a adus-o pe lume, sperand ca astfel sa treaca peste un capitol traumatizant din viata ei, a povestit femeia pentru New York Daily News.

Dar la mai bine de 30 de ani dupa acest eveniment, copilul ei nedorit a reusit sa o gaseasca. Acum, Kathleen, in varsta de 65 de ani, a devenit o sustinatoare a drepturilor mamelor care renunta la copii si care vor sa ramana anonime, indiferent de dorinta copilului abandonat.

Femeia spune ca in ziua in care a dat spre adoptie copilul a crezut ca va fi, in sfarsit, libera si va putea sa-si continue viata, sa uite de ziua neagra in care a fost abuzata de un coleg de liceu mai mare.

Cu toate ca procedurile de adoptie au fost confidentiale, la sfarsitul anilor ’90, fiica – Elaine Penn (foto) - a gasit-o pe Kathleen cu ajutorul unui detectiv particular, provocandu-i acesteia un adevarat soc.

Kathleen Hoy Foley a spus ca aceasta experienta a fost una devastatoare pentru ea, pentru ca i-a afectat viata intr-un mod greu de descris. A fost nevoita sa-i spuna sotului si copiilor lor despre fiica pe care a nascut-o in urma cu mai bine de 40 de ani.

Kathleen a scris si o carte despre cat de traumatizanta poate fi pentru o femeie o astfel de experienta.

Pe de alta parte, fiica, Elaine Penn, spune ca nu a stiut ca va provoca atata durere incercand sa-si gaseasca parintii biologici, pentru ca nu a stiut cum a venit pe lume. In incercarea de a-si gasi mama naturala, ea a dat mai intai de ginerele acesteia si astfel a creat probleme in familia lui Kathleen.

Elaine, acum de 48 de ani, a spus ca a simtit nevoia sa-si gaseasca parintii naturali in 1996, dupa ce a nascut primul ei copil. A povestit ca legatura biologica puternica pe care a simtit-o in momentul nasterii a facut-o sa se intrebe de ce parintii ei nu au simtit la fel si nu au cautat-o niciodata.

La 15 ani dupa ce Elaine a gasit-o pe mama ei naturala, cele doua femei inca nu s-au intalnit niciodata fata in fata.

Sursa: New York Daily News


VIDEO PROTVPLUS.RO