Motivul pentru care o gramada de curcani se plimba in cerc in jurul unei pisici moarte. VIDEO viral pe internet

Dată publicare: 04-03-2017 16:30
Dată actualizare: 07-03-2017 07:02


curcani

O inregistrare video foarte bizara a fost postata pe internet, provocand utilizatorii sa lanseze cele mai ciudate explicatii. Este vorba despre un clip in care se vede cum un card de curcani se plimba in cerc in jurul unei pisici moarte.

Inregistrarea a fost realizata de un barbat din Boston, SUA, si a devenit virala in mediul online, potrivit Live Science.

Desi scena pare incredibila pentru oameni, acest comportament este unul tipic pentru pasarile salbatice, afirma Mark Hatfield, un biolog din cadrul National Wild Turkey Federation (NWTF) din Georgia: "Pur si simplu se asigura ca nu mai reprezinta o amenintare. Este mai mult o curiozitate. Curcanii sunt foarte primitivi."

Aceste pasari au o mentalitate de turma si, de obicei, una dintre ele este lider, spune Pete Muller, reprezentant al NWTF. Iar atunci cand orice care seamana a pradator apare in mediul lor, instinctul lor le spune sa-si urmeze liderul, care - in cazul de fata - inseamna sa joace un fel de "urmeaza-ti liderul".

"Asta inseamna un fel de "Asta este o amenintare, o sa stau la distanta si o sa urmez cardul", mai afirma Hatfield.

Insa de ce fac un cerc in jurul pisicii, in loc sa de departeze complet? Pentru ca daca ar fi existat riscul ca pisica sa faca pe moarta, atunci ar fi fost mai sigur sa stea la distanta.

"Daca pisica ar fi miscat cumva, atunci cardul s-ar fi imprastiat imediat", spune Muller.

Iar curcanii sunt foarte rapizi. Ei pot atinge o viteza chiar si de 40 km/h, potrivit National Wildlife Federation.

Sursa: LiveScience


VIDEO PROTVPLUS.RO