Motivul bizar pentru care aceste cupluri au acceptat sa-si uneasca destinele in sicriu. Semnificatia unei traditii stravechi

Ultima actualizare: 18-02-2015 07:01
nunta Thailanda

O traditie straveche din Thailanda a fost reluata de Ziua Indragostitilor, cand zece cupluri si-au unit destinele in cadrul unui ritual neobisnuit, scrie Daily Mail.

Daca multi tineri viseaza ca, odata casatoriti, sa inceapa o noua viata impreuna, tinerii thailandezi trebuie intai sa isi "incheie" viata, motiv pentru care se casatoresc intr-un sicriu mare.

Zece cupluri, care au luat parte la o astfel de ceremonie, in Bangkok, s-au intins in sicrie si au asteptat sa fie "readusi la viata" de calugari, aceasta fiind una dintre cele mai vechi traditii budiste.

Ritualul i-ar scapa pe tinerii insuratei de ghinion si se crede ca aduce noroc, dragoste, prosperitate si protectie fata de fortele raului.

Ceremonia presupuna ca cei doi soti sa se intinda intr-un sicriu mare si sa fie apoi acoperiti de catre calugari cu un val alb, care reprezinta "sfarsitul vietii". Apoi, mirii sunt binecuvantati, iar valul ridicat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO