Inventia care il poate imbogati. Cum arata obiectul zburator care costa cat o masina de lux

Dată publicare: 24-09-2013 12:24
Dată actualizare: 27-09-2013 07:07


jetpack

Dupa Batmobil, celebra masina cu care se deplasa Batman, a venit randul altui obiect fictional sa devina realitate, scrie DailyMail.

Glenn Martin, un barbat din Noua Zeelanda, a petrecut 30 de ani incercand sa creeze un obiect zburator inspirat din jocurile video. El a facut un jetpack, capabil sa se inalte circa 2500 de metri in aer si sa ajunga la o viteza de 72 km/h.

Masinaria poate fi condusa de un pilot asezat pe o platforma. Acesta foloseste o consola pentru a manevra cele doua motoare laterale.

Cateva companii au pus deja ochii pe inventia neozeelandezului si intentioneaza sa o foloseasca in viitor pentru misiuni de salvare.

Sursa de inspiratie pentru acest vehicul a fost reprezentata de show-uri pentru copii precum Lost in Space. Barbatul a inceput sa lucreze la acest jetpack in urma cu 30 de ani, in speranta de a crea un obiect care sa zboare propulsat de propria forta.

Inventia il poate imbogati pe Glenn. Jetpack-ul poate fi pus in vanzare la pretul unei masini de lux: 90 000 de lire. Daca va fi folosit pentru actiuni militare si va fi dotat cu echipament corespunzator, pretul va porni de la 127 000 de lire.

Sursa: Daily Mail

Tags: jetpack,


VIDEO PROTVPLUS.RO