Ferrero, criticata pentru ca va schimba culoarea surprizelor din ouale Kinder

Ultima actualizare: 09-08-2013 06:47
kinder

Kinder Surprise a anuntat ca va lansa o editie limitata de oua albastre si roz in Marea Britanie, scrie The Independent.

Ambalajul oului va avea o nuanta roz pentru fetite si una albastra, pentru baieti. Astfel, oul roz va avea in interior surprize cu papusi, iar cel albstru cu masini.

Britney Spears, intr-o tinuta exagerat de mulata, la biserica. Cum s-a dus sa se roage cantareata - FOTO

Firma producatoare, Ferrero, spune ca ideea nu este un fel de stereotipizare a cumparatorilor, ci doar un mod de a ajuta parintii sa aleaga un ou cu surpriza potrivita pentru copilul lor. "Cercetarile dinaintea lansarii au demonstrat ca 66% dintre parintii cumparatori sunt incantati de idee", a spus Charlie Cayton, din partea Ferrero.

Trisha Lowther, fondator la Let Toys be Toys, le-a cerut vanzatorilor sa nu mai promoveze jucarii specifice unui anumit sex, care introduc modele de stereotipizare printre oameni.

"Este derutant sa introduca pe piata oua din ciocolata roz, cu papusi, si albastre, cu masini, deoarece reprezinta doar o modalitate de stereotipizare pe care ei nu o recunosc. Asa isi vor pierde multi din cumparatorii potentiali, care vor fi dezamagiti de alegerea facuta", a declarat femeia.

Asemanarea este izbitoare! Cum arata sosia lui Jennifer Lopez, un model Playboy cu 13 ani mai tanar - FOTO

Ferrero a anuntat ca noul model de Kinder Surprise va ajunge pe rafturile magazinelor luna viitoare. Acestia au in plan un buget de 5,3 milioane de lire sterline pentru a lansa ouale de ciocolata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO