Fenomen neobisnuit pe Lacul Michigan din cauza Vortexului Polar: au aparut bile de gheata

Dată publicare: 12-01-2014 10:16
Dată actualizare: 15-01-2014 06:33


bila gheata

Dupa inghetul Cascadei Niagara, Vortexul Polar care s-a abatut asupra Statelor Unite si Canadei a mai cauzat un fenomen bizar.

Bile uriase de gheata au aparut saptamana trecuta, peste noapte, la marginea Lacului Michigan, in apropiere de Glen Arbor.

Sferele cantararesc in medie in jur de 35 de kg si sunt rezultatul miscarii valurilor asupra bucatilor de gheata desprinse in largul lacului, explica specialistii.

Mai exact bucatile mai mici de gheata desprinse in larg sunt modelate in timp ce plutesc pe apa pana capata forma unor sfere, sustine Mirror.

Locuitorii din zona au povestit ca acest fenomen are loc de obicei in iernile foarte geroase, iar bilele de gheata au aparut si in alti ani.

Fenomenul  a fost unul de interes in special printre tineri, care s-au grabit sa-l comenteze pe retelele de socializare.

A fost vazuta ca pe o alta ciudatenie a frigului neobisnuit care a afectat America de Nord, unde in unele zone s-au inregistrat si temperaturi de -60C.

Citeste si:

O cunoscuta companie aeriana transporta clientii, gratuit, intr-un oras la alegere

A dat o cariera de succes pe un pariu. Astazi face 5 milioane de dolari pe an, iar clienti i-au devenit celebritatile de la Hollywood

Tara in care internetul a fost interzis. Ce risca cei care nu se conformeaza
 

 

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO