Femeie prinsa la 37 de ani dupa ce a evadat din inchisoare. Cum au descoperit-o politistii

07-02-2014 08:25

Zicala "de ce ti-e frica tot nu scapi" s-a adeverit in cazul unei femei din Statele Unite ale Americii. Aceasta a fost descoperita de politisti la 37 de ani dupa ce a evadat din inchisoare.

Femeia, acum in varsta de 60 de ani, avea toate sansele sa scape basma curata daca vremea rea care s-a abatut asupra Statelor Unite nu l-ar fi obligat pe un ofiter sa petreaca mai mult timp in birou. Politistul a luat la mana cateva dosare vechi si asa a dat de urma evadatei.

Judy Lynn Hayman a reusit sa fuga dintr-o inchisoare din Michigan in 1977, dupa 8 luni petrecute in spatele gratiilor. Avea 23 de ani si de ispasit o pedeapsa de doi ani pentru tentativa de furt. Politistii i-au pierdut insa urma.

Dar, 37 de ani mai tarziu, un ofiter hotarat sa faca lumina in cateva cazuri mai vechi a reusit sa o gaseasca in California. De ajutor i-au fost o serie de amprente furnizate de FBI, dar si faptul ca femeia fusese retinuta cu ani in urma si in orasul San Diego, unde locuia acum.

Kevin Mayer, ofiter Politia din San Diego: "Cand am batut la usa, femeia care ne-a deschis s-a prezentat ca fiind Jamie Lewis. In realitate, nu acesta era numele ei".

Potrivit politistilor, aceasta era doar una dintre identitatile false pe care femeia le folosea. "Avea niste documente oficiale cu care incerca sa ne convinga ca nu este persoana pe care o cautam", spune un politist.

Vecinii au fost socati sa afle ca femeia nu era cine pretindea. Acum isi explica de ce aceasta nu parasea aproape niciodata locuinta si angajase o femeie care sa mearga la cumparaturi in locul ei si sa-i aduca produsele la usa.

O surpriza de proportii au avut si cei din familie. "Cand am ajuns acolo, cu ea era si fiul ei, de 32 de ani, care venise in vizita. La prima vedere, barbatul parea extrem de surprins sa afle ca mama sa era o detinuta evadata", spune politistul.

Femeia in varsta de 60 de ani a fost retinuta si va ramane in arestul politiei pana va fi extradata in statul Michigan. Autoritatile de acolo vor decide daca se va intoarce dupa gratii si pentru cat timp.


VIDEO PROTVPLUS.RO