Femeie din Marea Britanie: “Opt moldoveni mi-au invadat casa copilariei”

Dată publicare: 18-01-2012 14:30
Dată actualizare: 13-07-2012 06:41


Femeie

Intamplare incredibila in Marea Britanie, unde casa unei femei, pe care o primise mostenire de la mama ei, a fost ocupata de opt moldoveni. Legea britanica nu este clara in acest domeniu, asa ca politia nu poate sa intervina.

Singura solutie, un proces lung si costisitor.

Janice Mason a inchiriat casa o perioada de timp, dupa care a scos-o la vanzare. Gasise chiar si un cumparator, insa inainte ca tranzactia imobiliara sa fie facuta, casa a fost ocupata ilegal de opt cetateni din Republica Moldova - patru adulti si patru copii.

Cei opt au profitat ca locuinta in valoare de 250.000 de lire sterline din Walthamstow, Londra, era goala si s-au instalat acolo.

Femeia a fost alertata de prezenta acestora in locuinta de vecini, care au crezut ca acestia sunt noii proprietari ai casei si au mers sa le ureze bun venit in cartier.

Principala problema pe care o intampina acum britanica este ca politia are mainile legate si nu poate sa intervina. Legea din Marea Britanie considera ca aceasta este o problema de drept civil, singura solutie fiind darea in judecata a celor care au ocupat imobilul. Insa acest process poate dura chiar si opt luni si costa mii de lire sterline.

Proprietara de drept a casei s-a intalnit cu cei care i-au ocupat locuinta. Acestia i-au spus femeii ca au inchiriat imobilul de la o persoana pe nume Sharon Wright, careia i-au dat deja suma de 2.000 de lire sterline. Au si un document prin care sa dovedeasca acest lucru.

Mason a incercat sa ia legatura cu Sharon Wright, insa nu a reusit. Cetatenii moldoveni au refuzat, la randul lor, sa ii dea numarul de telefon al femeii lui Wright.

Asadar, singura solutie ramane lungul si costisitorul proces.

Secretarul de stat pe Justitie din Marea Britanie, Ken Clarke, a anuntat recent inceperea unui proiect de lege care sa scoata in ilegalitate acest tip de actiuni. Insa ministrul Justitiei britanic nu a putut sa spuna daca legea va trece de Parlament.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO