Cum aratau fotografiile modificate fara Photoshop. Primele imagini trucate din istorie. Galerie FOTO

Ultima actualizare: 31-10-2012 16:54
fotografii modificate

Iata dovada ca modificarea fotografiilor nu este ceva nou si a aparut cu mult inainte de Photoshop. Primele imagini modificate ale istoriei ii reprezinta pe Abraham Lincoln si dictatorii Adolf Hitler, Josef Stalin si Benito Mussolini.

Portretul celui de-al saisprezecelea presedinte american, Abraham Lincoln, realizat in 1860, ar putea fi prima imagine modificata din istorie. Imaginea finala a fost facuta combinandu-se figura acestuia cu trupul unui alt politician, John Calhoun.

"Desi avem impresia ca modificarea imaginilor este de data recenta, un produs al erei digitale, realitatea este ca istoria este plina de falsuri fotografice", a declarat dr. Hany Farid, expert in falsuri digitale.

Cei trei dictatori din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, Adolf Hitler, Josef Stalin si Benito Mussolini, au ordonat sa fie scoase persoane care nu doreau sa apara in fotografii ale lor.

Stalin a scos dintr-o poza un comisar al fostei Uniuni Sovietice cu care se certase, iar un portret cunoscut al lui Mussolini, care il surprinde pe dictator pe cal, a fost realizat dupa ce o persoana a fost "indepartata" dintr-o poza.

Surprinzator, Adolf Hitler l-a scos dintr-o poza pe colaboratorul sau cel mai loial, Joseph Goebbels, dupa o cearta cu acesta.

Desi Hitler a fost parasit la finalul razboiului de Heinrich Himmler si Hermann Goering, Goebbels a ramas pana la sfarsit in buncarul lui Hitler si s-a sinucis la o zi dupa moartea dictatorului nazist, impreuna cu soţia si cei sase copii ai sai.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO