A anuntat pe internet ca se sinucide de ziua lui. Ce a urmat i-a schimbat parerea despre oameni

Dată publicare: 11-03-2013 18:59
Dată actualizare: 14-03-2013 07:12


Noah - 2

Un baiat de 12 ani care a postat pe site-ul Instragram imagini cu propriile maini pline de taieturi pe care si le-a facut singur si a scris despre planul de a-si lua viata in ziua in care urma sa implineasca 13 ani a impresionat mii de oameni.

Noah Brocklebank, un elev de clasa a VII-a din Columbia, Maryland, SUA, a primit scrisori de la mii de oameni care l-au implorat sa renunte la gandurile negre.

Baiatul a fost agresat de colegii de scoala ani de-a randul. A fost numit "gras", "urat", "enervant" si "fraier", printre altele.

"Simteam ca totul e in zadar. Viata mea era teribila. Nu aveam pe nimeni", a povestit baiatul.

Rautatea colegilor de scoala si o depresie severa l-au impins pe baiat sa posteze pe Instragram, in data de 26 ianuarie, o poza cu taieturile pe care si le-a facut singur, alaturi de mesajul: "Data planificata pentru sinucidere: 8 februarie 2013, ziua mea".

Mama baiatului a vazut mesajul si l-a internat pe Noah intr-o clinica de specialitate, pentru un tratament de opt zile, scrie dailynews.co.uk, care citeaza CBS News.

Mama baiatului, Karen Brocklebank, a avut atunci o idee salvatoare prin care sa-l ajute pe adolescent sa treaca peste acest moment teribil din viata lui. A decis sa spune povestea lui lumii intregi, in speranta ca cei impresionati ii vor reda increderea in sine.

Pentru inceput, femeia si-a rugat cativa prieteni de pe Facebook sa-i scrie lui Noah o scrisoare.

In numai doua saptamani baiatul a primit 2.000 de scrisori.

"Mi-a redat increderea in umanitate. Nu exagerez", a spus femeia.

Scrisorile l-au ajutat pe Noah, care a marturisit ca citeste toate cuvintele de incurajare pe care le primeste.

"Eram concentrat pe latura negativa a oamenilor. Apoi am realizat ca exista oameni carora le pasa si care imi pot fi prieteni", a marturisit Noah.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO