Noua "arma" a politistilor, care a lasat deja trei bucuresteni fara permis. Vineri noapte a fost folosita prima data


Ultimul update: Luni 05 Septembrie 2016 06:59
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2016 08:38
Categorie: Stiri Auto

Politistii de la Brigada Rutiera din Capitala au folosit pentru prima data aparatul de radar TruCAM pe timp de noapte. Cu ajutorul unui sistem cu infrarosu, acestia au organizat razii pe mai multe bulevarde din Bucuresti.

Trei soferi au ramas fara permis, iar alti 35 au fost sanctionati pentru depasirea vitezei.

Din momentul in care apesi pe tragaci, durata in care acest aparat radar iti calculeaza viteza este de 0,33 de secunde. Pe timp de noapte, politistii de la Brigada Rutiera au instalat un sistem cu infrarosu care elimina lumina farurilor, astfel incat numarul de inmatriculare sa poata fi citit.

Pistolul TruCAM - caci asa se numeste - functioneaza pe baza undelor laser si este nedetectabil, spun politistii. Joi noapte a facut si primele victime in regim nocturn.

Politist: "Pentru viteza ati fost oprit. Aparatul radar zice ca mergeati cu 71 km/h."

Politist: "Pentru viteza ati fost oprit. Aveti limita de 50 si mergeati cu 74 de km/h. Trei puncte amenda si patru punte penalizare."

Metoda de masurare a vitezei pe care o are la baza aparatul radar este o formula clasica din fizica: viteza este distanta parcursa impartit la timp.

Ovidiu Muntean, Brigada Rutiera a Politiei Capitalei: "Trei conducatori auto au ramas fara permis de conducere pentru depasirea vitezei legale pe sectorul de drum si au fost sanctionati alti 35 de conducatori auto."

Sofer: "Actele masini nu le am sefu."
Politist: "Nu le aveti la dumneavoastra?"
Sofer: "Nu le am la mine..."

Pentru ca avea masina inmatriculata in Bulgaria si nu avea actele la el, tanarul a fost trimis pe jos acasa de politisti. Acesta nu putea face dovada ca are o asigurare RCA valabila, asa ca oamenii legii i-au confiscat numerele.

VIDEO PROTVPLUS.RO