Scădere estimată de 14% a vânzărilor globale de automobile, din cauza pandemiei de Covid-19

27-03-2020 14:05


Masini noi

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investor Service şi-a revizuit, vineri, estimările privind vânzările globale de automobile în 2020, cea mai afectată urmând să fie piaţa din Europa Occidentală.

În prezent Moody's se aşteaptă ca vânzările globale de automobile să înregistreze o scădere de 14% în 2020, o scădere mult mai gravă decât precedentele estimări, care datează din luna februarie, şi care mizau pe o contracţie de 2,5%.

Agenţia de rating a subliniat că în prezent se aşteaptă ca piaţa auto din Europa Occidentală să înregistreze cea mai gravă contracţie a cererii în acest an, un declin de 21%, mult mai grav decât declinul de 4% preconizat în februarie.

De asemenea, în cazul Chinei, cea mai mare piaţă auto din lume, vânzările de automobile ar urma să scadă cu 10%, un declin mai grav decât precedentele estimări privind o scădere de 2,9%.

Pentru SUA, Moody's se aşteaptă ca vânzările de automobile să scadă cu cel puţin 15% în 2020, în condiţiile în care anterior miza pe un declin de 1,2%. Joi, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în SUA a trecut de 82.000, depăşind numărul persoanelor infectate din China şi Italia.

Datele statistice publicate la începutul acestei luni arată că vânzările de automobile în China s-au prăbuşit cu 79,1% în luna februarie, acesta fiind cel mai mare declin înregistrat într-o singură lună, în condiţiile în care criza sanitară a afectat cererea de automobile.

Pandemia de coronavirus, care a provocat decesul a peste 22.000 de persoane la nivel global, a forţat închiderea uzinelor de asamblare de automobile din întreaga lume în condiţiile în care oraşe întregi au intrat în carantină pentru a opri răspândirea virusului.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO