România, cea mai mare scădere din UE la înmatriculările de autoturisme noi


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 17 Octombrie 2018 10:54
Categorie: Stiri Auto
masini second

Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 73,4% în septembrie, cea mai mare scădere din Uniunea Europeană.

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană (excluzând Malta) au scăzut cu 23,5% în septembrie, la 1,09 milioane, în timp ce România a raportat cel mai semnificativ declin, arată datele publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/.

Piaţa auto din România a înregistrat o scădere de 73,4% în septembrie, fiind înmatriculate doar 2.771 autoturisme, faţă de 10.425 de vehicule în perioada similară din 2017.

Livrările au scăzut luna trecută pe toate cele cinci mari pieţe europene: Germania - cu 30,5%, Italia - cu 25,4%, Marea Britanie - cu 20,5%, Spania - cu 17%, şi Franţa - cu 12,8%, arată datele ACEA.

Declinul semnificativ înregistrat de piaţa auto europeană în septembrie nu ar trebui să reprezinte o surpriză, apreciază Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile, deoarece introducerea noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP) la începutul lunii trecute a dus la un avans excepţional al înmatriculărilor în august (31,2%). Ca rezultat, majoritatea statelor UE au raportat scăderi de peste 10% ale livrărilor în septembrie.

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

În primele nouă luni din 2018, vânzările auto în Uniunea Europeană au crescut cu 2,5%, la 11,95 milioane de autoturisme, faţă de perioada similară din 2017, când s-au livrat 11,65 milioane de vehicule. Cel mai semnificativ avans în perioada ianuarie - septembrie 2018 s-a înregistrat în România (31,5%), Lituania (27%) şi Ungaria (26,5%). În România au fost înmatriculate 103.595 de autoturisme, faţă de perioada similară din 2017, când s-au livrat 78.769 de vehicule.

Aproape toate marile pieţe au contribuit pozitiv la creşterea generală din perioada ianuarie - septembrie 2018, în special Spania (11,7%), Franţa (6,5%) şi Germania (2,4%), exceptând Marea Britanie şi Italia, unde s-a înregistrat un declin de 7,5% şi, respectiv, 2,8%.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

masini second Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Ultimul Volkswagen Beetle produs la o fabrică din Mexic
Cum a fost "sărbătorit" ultimul Volkswagen Beetle produs la o fabrică din Mexic
Cum arată și cât costă Ford Puma, noul SUV fabricat la Craiova. VIDEO
Noi fonduri pentru taxa auto. Până când vor primi românii banii înapoi
Reguli noi pentru șoferii care au carnetul suspendat: ”Va fi haiducie pe şosele”
Spectacol la Arad. Zeci de mașini de raliu au luat cu asalt centrul orașului
Cât costă să încarci o mașină electrică în România. Stațiile sunt insuficiente
Ferrari de colecție furat în timpul unui test drive
Ferrari de colecție furat în timpul unui test-drive. Mașina valorează 2 milioane euro
Rușii au transformat un Bentley într-un tanc. VIDEO viral
Parada mașinilor electrice, la munte. Curioșii le-au putut testa gratuit
Vânzările de mașini noi au crescut în România. Cele mai căutate mărci
Când va fi restituită taxa auto. Anunțul făcut de Teodorovici
Mașini electrice spectaculoase la Salonul Auto de la Shanghai