România, cea mai mare scădere din UE la înmatriculările de autoturisme noi

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 17 Octombrie 2018 10:54
Categorie: Auto
masini second

Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 73,4% în septembrie, cea mai mare scădere din Uniunea Europeană.

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană (excluzând Malta) au scăzut cu 23,5% în septembrie, la 1,09 milioane, în timp ce România a raportat cel mai semnificativ declin, arată datele publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/.

Piaţa auto din România a înregistrat o scădere de 73,4% în septembrie, fiind înmatriculate doar 2.771 autoturisme, faţă de 10.425 de vehicule în perioada similară din 2017.

Livrările au scăzut luna trecută pe toate cele cinci mari pieţe europene: Germania - cu 30,5%, Italia - cu 25,4%, Marea Britanie - cu 20,5%, Spania - cu 17%, şi Franţa - cu 12,8%, arată datele ACEA.

Declinul semnificativ înregistrat de piaţa auto europeană în septembrie nu ar trebui să reprezinte o surpriză, apreciază Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile, deoarece introducerea noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP) la începutul lunii trecute a dus la un avans excepţional al înmatriculărilor în august (31,2%). Ca rezultat, majoritatea statelor UE au raportat scăderi de peste 10% ale livrărilor în septembrie.

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

În primele nouă luni din 2018, vânzările auto în Uniunea Europeană au crescut cu 2,5%, la 11,95 milioane de autoturisme, faţă de perioada similară din 2017, când s-au livrat 11,65 milioane de vehicule. Cel mai semnificativ avans în perioada ianuarie - septembrie 2018 s-a înregistrat în România (31,5%), Lituania (27%) şi Ungaria (26,5%). În România au fost înmatriculate 103.595 de autoturisme, faţă de perioada similară din 2017, când s-au livrat 78.769 de vehicule.

Aproape toate marile pieţe au contribuit pozitiv la creşterea generală din perioada ianuarie - septembrie 2018, în special Spania (11,7%), Franţa (6,5%) şi Germania (2,4%), exceptând Marea Britanie şi Italia, unde s-a înregistrat un declin de 7,5% şi, respectiv, 2,8%.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

masini second Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
salon auto
Salon auto de la Detroit începe sâmbătă. Surpriză neplăcută pentru reprezentanţii de la Nissan
Dacia recheamă 13.000 de mașini în service. Modelele care ar putea avea probleme
Celebrul ARO al lui Ceaușescu, scos la licitaţie de Fisc. Care este preţul
Regele maşinilor în 2018. Rapide, în serie limitată și extrem de scumpe
Restituirea taxelor auto, amânată cu 6 luni de Guvern. Explicația autorităților
Mașina cu 0 stele la testele de siguranță EuroNCAP 2018. VIDEO
noul model BMW
Noul model de BMW lansat în SUA. Îţi spune dacă eşti obosit sau ai uitat ceva acasă
Șeful Renault, arestat la Tokyo. Ce se întâmplă cu proprietarul Dacia. Reacția lui Macron
Modelele de Ford care nu au mai ajuns pe linia de asamblare
Sancțiunile pentru șoferi s-ar putea modifica. Permisul va fi suspendat mult mai greu
Mai mulţi bani pentru românii care vor să îşi ia maşini "verzi". Planul Guvernului
Prima parcare intermodală e gata, dar stă închisă. Autoritățile ar aștepta alegerile