Tehnologie de 5 stele intr-o formula de criza. Modelele "mai accesibile" prezente la Salonul Auto de la Bucuresti

Ultima actualizare: 01-11-2014 07:23

Pentru ca este inca o perioada de criza economica, marile branduri de autoturisme au scos pe piata modele mai accesibile, dar cu tehnologii de 5 stele.

Asa se face ca a aparut, de exemplu, un vehicul de teren de 20 de mii de euro, care are standardele unuia de 100 de mii de euro. Nu tehnologiile de ultima generatie i-au cucerit insa pe romani, ci farurile cu cristale Swarovski.

Mercedes Clasa S Coupe a fost lansata in urma cu doar o luna la Salonul auto de la Paris, iar acum poate fi vazuta si in Romania. Dispune de toate sistemele de asistenta rutiera existente, dar ceea ce o face insa unica in lume e sistemul inteligent de iluminare cu LED si cristale Swarowski.

"Foloseste un numar de 47 de cristale in fiecare lampa - 30 pentru semnalizare si 17 pentru lumina diurna", a spus Andrei Craciunescu, consultant vanzari.

Printre premierele prezente la Salonul Auto Bucuresti se numara si ultimul model de Ford Mondeo sau ultimele doua modele lansate de Jeep. Cel mai accesibil SUV, Jeep Renegade, porneste de la 16.000 de euro fara TVA. In functie de anotimp si de suprafata pe care merge, masina se va comporta diferit.

"Este o masina care dispune de sistemele cele mai avansate de tractiune pentru clasa din care face ea parte. Permit comportament diferit al masinii, in functie de suprafata pe care o ruleaza", spune Alexandru Sabin, consultant vanzari.

Si chiar daca in Romania e o adevarata provocare sa gasesti o statie de incarcare electrica, constructorii au inceput sa aduca si la noi in tara din ce in ce mai multe masini electrice si hybrid. Este si cazul Kia Soul, o masina 100% electrica sau cazul unui Mitsubishi - primul SUV plug-in hibrid din lume. Poate fi incarcat chiar si la priza de acasa - in 6 ore.

"Se cupleaza la instalatia de incarcare, de 220. Sau avem posibilitatea de incarcare la o statie rapida, 30 de minute - 80% din capacitatea bateriilor", a spus Catalin Marinescu, consultant vanzari.

Daca nici unul dintre aceste modele nu va este pe plac, iar bugetul va permite un rasfat, atunci puteti incerca ultimul model de Maseratti. Ghibli porneste de la 68.000 de euro si promite ca va va oferi emotiile pe care doar o masina sport vi le poate da

Cei mai multi dintre vizitatorii Salonului Auto, organizat la Romaero in Bucuresti, vin, insa, doar sa se uite. Si cum dealerii auto nu-si mai permit sa angajeze fete frumoase la stand-uri, oamenii trebuie sa se multumeasca acum doar cu privitul masinilor, fie ele noi sau de epoca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO