Cum arata Rolls-Royce-ul care se conduce singur. Modele futuriste prezentate de BMW la aniversarea unui secol de existenta

Ultima actualizare: 21-06-2016 00:22

BMW sarbatoreste anul acesta un secol de existenta, insa nu este cu gandul la trecut, ci la viitor. Ca sa marcheze aniversarea cum se cuvinte gigantul german a prezentat doua masini concept.

Modelele cu design futurist prezinta viziunea constructorului legata de felul in care vor evolua autovehiculele in urmatorul secol.

Rolls-Royce 103EX imbina eleganta clasica a marcii cu designul futurist. Rotile sunt aproape in totalitate acoperite de caroserie. Automobilul isi primeste pasagerul ca pe un rege. Odata ajuns pe bancheta din cea mai fina stofa, in scena intra "Eleanor", cum a fost botezat sistemul de inteligenta artificiala care dirijeaza masina.

"Masina se conduce singura. Locul soferului si cel din dreapta au fost indepartate si acum exista o singura canapea de unde poti admira privelistea in timp ce masina iti va indeplini fiecare dorinta inca dinainte sa o formulezi."

Si faimosul Mini a primit o versiune futurista. Mini Vision next 100 pastreaza dimensiunile reduse care au facut atat de popular aceste model. Include insa elemente inovatoare de design si un sistem bazat pe inteligenta artificiala. Masina invata programul si preferintele soferului. Acoperisul se misca, iar luminile isi modifica culoarea in functie de dispozitia celui care se afla la volan.

Constructorul si-a imaginat o lume in care masinile vor fi folosite la comun si schimbate intre diferiti soferi. Asta nu va fi o provocare pentru Mini Vision. Masinile de acest tip retin informatiile legate de fiecare persoana care s-a urcat la volan.

Cele doua modele au fost prezentate ca parte a evenimentelor care au marcat un secol de la fondarea BMW. Nu doar constructorul german are planuri de viitor. Volvo, Audi si Mercedes au si ele in proiect concepte futuriste, ce inlud elemente de inteligenta artificiala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO