Adio, amenzi pentru viteza. S-a lansat masina care "dribleaza" radarele. FOTO

Dată publicare: 01-07-2014 16:12
Dată actualizare: 12-07-2014 08:22


Hyundai Genesis

Hyundai a prezentat noul sedan Genesis, model ce detecteaza radarele si incetineste automat pana la viteza legala.

Genesis e un sedan de lux, dotat cu tehnologie de ultima ora. Masina foloseste GPS-ul pentru a detecta toate camerele de viteza si incetineste atunci cand sesiseaza pericolul pentru soferi.

Momentan, tehnologia este valabila doar pentru camerele fixe, nu si pentru cele mobile. Anuntul a fost facut de presedintele grupului, Guido Schenken, la Seul. Sistemul inventat de Hyundai este destul de controversat, sunt multi care sustin ca radarele sunt o masura buna de siguranta pe sosea si nu este necesara "inselarea" sistemului de catre masina.

Sistemul Genesis il avertizeaza pe sofer si ii da sansa sa incetineasca singur cu 800 de metri inainte de zona radarelor, dar preia automat controlul si incetineste atunci cand e cazul, daca soferul decide sa nu actioneze.

Noul Hyundai Genesis va fi lansat in octombrie 2014 si cu alte tehnologii noi in dotare. Franarea de urgenta, detectia pentru puncte moarte si avertizare la depasirea benzii in caz de pericol sunt montate pe noul sedan de lux de la Hyundai.
Noul Hyundai mai vine si cu Heads-Up, sistemul de proiectie al instrumentelor de pe bord in parbriz pentru a usura viata soferului in timpul mersului.

Hyundai promoveaza noul Genesis ca o alternativa la limuzinele de la Mercedes si BMW, dar cu un pret mult mai mic. Pretul pentru noul Hyundai Genesis e intre 25.000 si 34.000 de euro.

Marian Ghita – editor www.sport.ro

Sursa: Sport.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO