Zumba, fenomenul care a cucerit Clujul

21-02-2012 09:39


Zumba este unul din putinele sporturi care a reusit, in scurt timp, sa fie cel mai indragit program de fitness. Cele mai norocoase clujence s-au antrenat, zilele trecute, cu Denis Thompsen, unul dintre cei mai cautati antrenori de zumba din Europa.

Denis Thompsen , ZIN instructor, spune ca a venit in Romania la invitatiile pasionatilor de zumba si si-a organizat timpul in asa fel incat sa sustina un master class de zumba in fiecare oras. Fostul campion mondial de hip-hop crede ca zumba a devenit sportul preferat al femeilor de peste tot pentru ca nu este perceput ca un sport, ci ca un dans. „Oamenii vin la zumba pentru ca este o mare petrecere. Cand mergi la zumba poti sa simti pasiunea din camera si atmosfera este nebuna, este mai bine ca in cluburile de noapte, nu?”, spune instructorul.

Aglomeratie la Zumba

Unul dintre proprietarii salilor de fitness din oras care le ofera constant clientilor evenimente de acest fel este Liviu Alexa. De aceasta data el le-a adus clujencelor un antrenor de zumba. „Denis e altceva, e mult mai energic, peste tot unde a fost a lasat transpiratie pe jos. Toate fetele au fost extraordinar de incantate. E un tip foarte vibrant sis tie sa tina legatura foarte bine. El face din zumba mai mult decat un sport exotic”, spune Alexa. Din cauza numarului mare de inscrieri, acesta a trebuit sa programeze o ora in plus pentru clujence. “Avem cam 100 de fete pe fiecare ora si eu zic ca o sa iasa o nebunie totala acolo mai ales ca el va veni si cu un dans nou, Masala Bhangra care e un fel de dans Indian mai energic”.

Atmosfera incinsa la master class

Maestru al acestui sport, Denis a reusit sa mentina atmosfera la cote maxime intreaga ora de curs, iar fetele si cei cativa baieti prezenti la curs au fost incantati de miscarile pe care le-au invatat. „Cursul de astazi a fost mai mult decat ma asteptam, bestial, ceea ce se intampla in zumba mai nou este ce ati vazut astazi”, crede Ramona Ramagus. In acelasi timp, Daniel Stoienescu, unul dintre putinii barbati care au fost prezenti la curs, spune ca celorlalti ii plac miscarile Zumba si frecventeaza cursurile.
Acs Zita, instructor de Zumba in Romania, spune ca zumba inseamna relaxare si energie pozitiva si ca oricine se poate bucura de acestea. „Zumba nu suna doar pentru doamne sau domnisoare, este un sport pentru toata lumea, de la mic la mare. Cred ca este singurul sport unde trei generatii pot sa practice in acelasi timp”.

Antrenori vestiti din strainatate, experti in zumba, vin cu mare placere in tara noastra sa le invete pe fete cum sa se mentina in forma. O explicatie plauzibila ar fi ca au auzit de frumusetea romancelor, insa nici ele nu se lasa mai prejos si umplu salile pana la refuz pentru o ora de dans.

VIDEO PROTVPLUS.RO