Weekend la Castel pentru familii. TIFF 2014 incepe cu proiectii-maraton la Castelul Banffy de la Bontida

27-05-2014 13:30


Weekend la Castel, Castelul Banffy Bontida

Un weekend de poveste pentru familii, dezbateri pe teme ecologice si proiectii-maraton ii vor tine in priza pe spectatorii Festivalului International de Film Transilvania, care incepe vineri, 30 mai, la Cluj-Napoca.

Copiii si parintii au la dispozitie un weekend intreg pentru ei la Castelul Banffy de la Bontida, intre 31 mai si 1 iunie. In cele doua zile, intre 11.00 si 19.00, Weekend la Castel vine cu jocuri, ateliere, spectacole, un show de magie si activitati sportive pentru cei mici, iar dupa lasarea serii, de la 21.45, cu proiectii in aer liber pentru cei mari.

Intr-un orasel improvizat in curtea castelului, cei mici vor invata cum sa se descurce singuri intr-o lume care imita lumea oamenilor mari. Copiii vor invata meserii, vor experimenta postura de angajat si vor primi o recompensa pentru munca lor. Apoi, cu ce au adunat, vor putea achita taxele pentru activitatile recreative/distractive si se vor putea bucura de jocurile special pregatite pentru ei. Sambata, 31 mai, de la 14.00, muzicienii polonezi de la Male Instrumenty, renumiti pentru concertele la instrumente improvizate, vor veni sa le arate copiilor cum poti crea muzica din obiecte reciclabile. Programul Weekend la Castel pentru copii este realizat cu sprijinul Playful Learning.

Sambata, 31 mai, de la 21.45, la Bontida va fi proiectat Bolondos vakáció/ Frumoasele vacante, de Karoly Makk, o comedie romano-maghiara din 1967 despre un tanar chipes care se indragosteste de o romanca, intr-o vacanta pe malul lacului Balathon, cu Florin Piersic, Ion Dichiseanu si Ilinca Tomoroveanu. Respectatul regizor maghiar Károly Makk a fost selectionat de cinci ori la Festivalul de la Cannes si a castigat numeroase premii cu filmele sale. Duminica, de la aceeasi ora, e programata proiectia aniversara a filmului 1984, in regia lui Michael Radford, la 30 de ani de la premiera. Adaptarea excelentului roman al lui George Orwell ii are pe John Hurt si Richard Burton in distributie.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO