Visul american e mai dulce daca il materializezi la tine in tara

Ultima actualizare: 24-10-2013 06:52

Romanii care au plecat in urma cu zeci de ani in SUA pentru a-si face un rost, s-au intors intr-un final acasa. Chiar daca si-au cladit acolo o viata pentru care multi i-ar invidia, dorul de casa i-a impins sa vanda tot si sa o ia de la zero aici.

Livia si John Coorey s-au cunoscut in Romania. S-au mutat apoi in America, unde au locuit 12 ani. Acum trei ani s-au intors in tara, la Bistrita, si au inceput aici o mica afacere, un local cu specific american.

Livia a avut mai multe joburi in state, dar de cand s-a intors in tara este hotarata sa le arate romanilor cum se mananca in America. John iubeste Romania, iar copiii lor, un baiat de 9 ani si o fetita de 12, s-au acomodat foarte bine si nu mai vor sa se intoarca.


"Am fost in Romania de mai multe ori si de fiecare data mi-a placut. Acum 3 ani am hotarat sa venim aici, sa locuim aici. E foarte bine pentru copii, mai multa liniste, iar oamenii sunt mai draguti", crede John Coorey.

Aceeasi decizie de a se intoarce in tara, a luat-o si Adrian Muresan, care a plecat peste ocean in urma cu 10 ani. Si chiar daca afacerile ii mergeau destul de bine acolo, dorul de casa l-a impins sa-si deschida un restaurant in Tautii Magheraus.

Chiar daca el si sotia lui, Mariana, au dubla cetatenie, amandoi recunosc ca nu se mai gandesc sa paraseasca tara, ci poate doar ca sa-si viziteze prietenii din America. Chiar daca sunt abia la inceput de drum, cei doi tineri au planuri sa faca o pensiune sau un motel, o gradina de vara si o piscina in spatele restaurantului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO