Un deceniu de fotografie etnografica sarbatorit la Cluj

Ultima actualizare: 11-07-2013 06:57
Colaje

Programul „Fotografia – document etnografic” implineste 10 ani de experienta si este sarbatorit printr-o expozitie deschisa tuturor iubitorilor de fotografie.

Marti, 9 iunie 2013, vernisajul expozitiei va avea loc la ora 14:00, la Centrul de Cultura Urbana „Casino”. Programul se desfasoara pe mai multe directii, cuprinzand manifestari diverse precum organizarea unui concurs national de fotografie de autor, expozitii itinerante in tara si strainatate, editarea de albume si monografii fotografice ale localitatilor din judetul Cluj.

In cadrul expozitiei „Un deceniu de fotografie etnografica” vor fi prezentate o selectie de 57 de fotografii care s-au remarcat pe parcursul celor 9 editii ale concursului national de fotografie de autor „Fotografia - document etnografic”.

Realizate de 28 de fotografi profesionisti sau doar pasionati, lucrarile care vor fi prezente in expozitie sunt rodul documentarilor pe care acestia le-au realizat in satele din Romania, surprinzand diverse aspecte ale culturii traditionale, precum obiceiuri, sarbatori, peisaje rurale, oamenii locului, arhitectura si arta populara.

Concursul „Fotografia - document etnogrfic” a fost demarat in 2004 cu o expozitie etnografica cu lucrari realizate de un grup restrans de fotografi, iar pe parcursul timpului s-a dezvoltat astfel incat in prezent a ajuns sa fie o competitie nationala de anvergura.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO