Trupul lui Florin Cioaba a ajuns la resedinta din Sibiu. Funeraliile vor avea loc vineri

Ultima actualizare: 24-08-2013 07:00

Trupul neinsufletit al autointitulatului rege al tiganilor a ajuns in aceasta dimineata la Sibiu. Si, la capataiul lui Florin Cioaba, s-au strans zeci de rude si prieteni.

Dorinta familiei a fost ca trupul raposatului sa fie dus acasa intr-un sicriu alb, special cumparat, si nu in cel cu care a fost transportat cu avionul.

Asa ca marti seara, de la aeroport, cortegiul a traversat Bucurestiul, spre capela unde a fost facuta aceasta schimbare.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba a fost adus in Romania in jurul orei 20:30, cu o cursa de la Istanbul.

O parte dintre rude au sosit cu acelasi avion. Alti membri ai familiei, inclusiv fiul cel mare al decedatului - Dorin Cioaba, au venit din Turcia cu masinile personale.

La aeroport au ajuns marti seara si prieteni apropiati ai familiei. Si, la funeralii, sunt asteptati si pastori de peste hotare.

Asa cum cere procedura in astfel de cazuri, sicriul cu trupul neinsuflet al lui Florin Cioaba a fost sigilat in timpul calatoriei. Familia a dorit insa ca, odata ajuns in Romania, autointitulatul rege al tiganilor sa fie mutat neaparat intr-un cosciug alb.

Procedura de transfer a trupului dintr-un sicriu in altul s-a realizat la o capela din zona Obor, din Capitala, unde au venit si mai multi apropiati ai familiei. Apoi, dupa ce au rostit o rugaciune, oamenii adunati in curtea bisericii au pornit spre Sibiu.

Masina mortuara a ajuns la resedinta familiei Cioaba in jurul orei 4:45 . Acolo, asteptau deja zeci de rudele si prieteni.
Familia a aprins in curte un foc, asa cum cere traditia, pentru ca penticostalii nu aprind lumanari. Iar flacara nu se va stinge pana cand Florin Cioaba nu va fi inmormantat.

Sicriul a fost depus in salonul casei, care are 130 de metri patrati si este descoperit. Autointitulatul rege al tiganilor va fi inmormantat langa tatal sau, Ion Cioaba, in Cimitirul Municipal, pe o parcela de teren pe care familia a concesionat-o pentru 25 de ani.

Florin Cioaba a incetat din viata duminica, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO