Tiger Woods ar putea juca golf intr-o comuna din Salaj

Ultima actualizare: 31-10-2013 06:55

Tiger Woods ar putea veni in Romania peste cativa ani, cand va fi gata statiunea de vacanta din judetul Salaj. Cativa investitori irlandezi au cumparat 650 de hectare de teren si vor sa amenajeze terenuri de golf, centre spa si spatii de cazare.

Satenii si-au vandut pamantul, pe care au luat, in total, un milion si jumatate de euro. Dupa o investitie finala de 250 de milioane de euro, pe dealurile din Hida vom vedea terenuri de golf si de tenis, trasee de echitatie, centre spa si chiar un hotel de lux. In comuna Hida, judetul Salaj, localnicii s-au imbogatit peste noapte. Multi dintre ei si-au vandut tot pamantul, dupa ce au negociat cel mai bun pret.

„Initial am luat 50 de lei, dar i-o i-am zis: domnule, pamantul ala acolo ramane si noi mai castigam dupa el. Eu am negociat, ca femeile astea din sat m-or intrebat tu cum vorbesti cu el asa. Pai io am zis pamantul ii al nostru, banii sunt ai lor, daca le convine bine, daca nu, nu. Apoi pana la urma ne-a dat un milion”, explica una dintre gospodinele din Hida.

Adica 10.000 de lei pentru un hectar de teren, iar cu banii primiti oamenii si-au renovat casa.

In cativa ani, comuna Hida va deveni un punct important pe harta turismului. Proiectul a fost facut de arhitecti de la Cluj care au lucrat cu companii mari din America, una condusa chiar de fostul jucator de golf de renume Arnold Palmer.

„Este un proiect nu mare, foarte mare si dupa stiinta mea fara foarte multe posibilitati de comparative in Romania. Este un domeniu absolut exceptional ca varietate si ca relief, cuprinde un bazin hidrografic, paduri, dealuri cu foarte multe orientari”, mentioneaza Serban Tiganas.

Lucrarile pentru statiunea de vacanta din comuna Hida vor incepe curand.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO