TIFF 2014 aduce la Cluj evenimente inedite

Ultima actualizare: 09-04-2014 07:10
TIFF 2014

Cinci evenimente speciale, care aduc muzica in cinematografe si filmul in spatii neconventionale, ii vor incanta pe spectatorii celei de-a 13-a editii a Festivalului International de Film Transilvania.

Evenimentul care va avea loc in perioada 30 mai – 8 iunie prezinta o gama variata de proiectii: “Faust” proiectat in biserica, “Crucisatorul Potiomkin” acompaniat de ritmurile indraznete ale unei trupe de turbo-polka-ska, o reinterpretare a ecranizarii romanului 1984, o istorie vizuala a filmului 3D si un spectacol vizual fascinant inspirat de Maria Tanase, sunt cateva experiente de neratat la TIFF 2014.

Un spectacol de neuitat va fi „Maria T”, al Balanescu Quartet, care va avea loc, luni, 2 iunie, de la ora 20.30 la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj. Inspirat de melodiile Mariei Tanase, Alexander Balanescu a creat noi compozitii, filtrand spiritul est-european al cantecelor originale prin experienta sa occidentala. Recitalul este insotit de un spectacol vizual, o combinatie de imagini din arhiva de filme a Mariei Tanase si vizualuri semnate de renumitul media artist si coregraf Klaus Obermaier.

Alexander Balanescu, considerat unul dintre cei mai vizionari violonisti contemporani, poate fi vazut si ascultat si marti, 3 iunie, de la ora 22.00 la Casa TIFF.

Reunindu-i pe fanii de heavy-metal cu iubitorii de polka, jazz si rock, trupa austriaca Russkaja vine la Cluj cu un show energic: acompaniament live pe capodopera lui Sergei Eisenstein, “Crucisatorul Potiomkin” (1925), marti, 3 iunie, de la ora 20.30 la Casa de Cultura a Studentilor. Trupa va sustine un al doilea concert la Casa TIFF, miercuri, 4 iunie, de la ora 22.00.

Inedit va fi si spectacolul „The Last Man”, al britanicilor de la Teeth of the Sea, care vor canta live o reinterpretare originala a capodoperei lui George Orwell, „1984”. Miercuri, 4 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultura a Studentilor, cosmarul totalitarismului va fi chestionat in contextul zilei de astazi, al lumii globalizate si digitalizate.

Biserica Evanghelica-Luterana din Cluj va fi gazda unui eveniment unic miercuri, 4 iunie, de la 22.00. Unul dintre cei mai apreciati si influenti cantareti la orga, Martin Schmeding, va acompania live la orga bisericii pentru prima data, filmul mut “Faust” (1926), de F.W. Murnau.

O fascinanta prezentare a istoriei 3D-ului, sustinuta de Stefan Droessler, directorul Munich Filmmuseum si unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in evolutia imaginii stereoscopice, va avea loc, sambata, 7 iunie, de la ora 15.00, la Cinema Florin Piersic. Pretul unui bilet este 10 lei in avans si 12 lei in ziua evenimentului. Pentru studenti si pensionari, intrarea va costa 8 lei.

Pretul unui bilet la evenimentele speciale de la Casa de Cultura a Studentilor este 30 de lei, iar la cele de la Casa TIFF, biletul costa 15 lei. Tichetele pot fi achizitionate in avans de pe www.biletmaster.ro, incepand de luni, 7 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO