Solutii salvatoare. Ca sa nu ramana cu marfa nevanduta, agricultorii transforma merele in suc
Lipsa ploilor a facut ca productia de mere din acest an sa fie mai saraca, insa proprietarii de livezi din Alba nu dispera. Ei au gasit solutia transformarii merelor in suc natural.
Productia de mere din acest an este mai saraca si de proasta calitate, asa ca proprietarii livezilor s-au gandit sa transforme fructele in nectar, ca sa nu ramana cu ele nevandute. Dau 3, cel mult 4 lei pentru obtinerea unui litru de suc, pe care il vand apoi cu 6 lei.
Doi tineri inspirati isi pun la dispozitie serviciile de procesare a nectarului, facand din asta o afacere infloritoare. Procesul de pasteurizare si ambalare are loc in atelierul celor doi tineri din Petresti, care au investit in utilaje moderne 150 de mii de euro. Afacerea lor a inceput sa dea roade dupa ce clientii s-au hotarat sa transforme merele in suc si nu tuica. Aceasta idee de afacere am preluat-o din Germania, mai bine zis din Bavaria. Acolo mergeam toamna cu merele proprii si faceam suc propriu”, spune Dieter Kalternbach.
Sucul obtinut nu contine conservanti, este pasteurizat si are valabilitate un an. O cutie de 5 litri se vinde anul acesta cu 33 de lei.