Sectia de pediatrie a spitalului din Alba e arhiplina. Numarul cazurilor s-a dublat


Ultimul update: Duminica 10 Martie 2013 07:06
Data publicarii: Joi 07 Martie 2013 14:34
Categorie: Ardeal

Situatie alarmanta in judetul Alba, unde serviciile de urgenta sunt asaltate de pacienti care vin cu febra mare, tuse si dureri abdominale. In special copiii sunt afectati de un virus extrem de puternic.

Numai in ultimele 24 de ore, au aparut 30 de cazuri grave, de doua ori mai multe decat intr-o zi obisnuita. Medicii spun ca toate cazurile prezinta aceleasi simptome, iar virusul se transmite foarte usor in colectivitati, cum ar fi scolile si gradinitele.

Cazurile sunt grave si multe necesita internare, astfel ca saloanele spitalului au devenit neincapatoare pentru mamele si copiii lor suferinzi. Intr-un salon, de pilda, gasim o femeie care de 11 zile este internata cu ambii copii, un baietel de 7 luni si altul de 6 ani. „A luat de la cel mare, care a fost la gradinita si cand am mers la medic sa-l consulte, am vazut ca si cel mic tuseste, asa ca am ajuns cu amandoi la spital”, povesteste una dintre mame.

Medicii le atrag atentia parintilor sa nu-si trateze copiii acasa, dupa ureche, deoarece acest virus este extrem de periculos.
 

Donatie din inima. Institutul Inimii a primit o ambulanta noua
Medicii de la Institutul de Urologie Cluj incearca sa-i salveze viata unui barbat de 58 de ani
VIDEO PROTVPLUS.RO