Scoala de Bucatari by Chef Adi Hadean, va fi lansata oficial la Cluj


Ultimul update: Joi 26 Noiembrie 2015 07:07
Data publicarii: Luni 23 Noiembrie 2015 11:54
Categorie: Ardeal
bucatari

10 tineri cu posibilitati financiare reduse au sansa sa urmeze cursurile gratuite ale Scolii de Bucatari derulate de Asociatia „Adi Hadean” in parteneriat cu USAMV Cluj, prin Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor.

Proiectul, primul derulat sub sigla Asociatiei „Adi Hadean”, a inceput pe 19 octombrie si da ocazia unui numar de 10 tineri, absolventi de liceu, sa urmeze un stagiu de pregatire de un an de zile.

Stagiul va cuprinde, pe langa cursurile de teorie, care vor dura 14 saptamani (octombrie 2015 – ianuarie 2016), si ore de practica desfasurate in bucatariile unor restaurante de renume din Cluj-Napoca (februarie – iunie 2016).

„Scoala de bucatari este un proiect pe care intentionez sa-l dezvolt in fiecare an si care sa ofere sanse reale unor tineri de a se dezvolta profesional. La finalul cursului pe langa experienta acumulata, cursantii se vor bucura si de o recomandare din partea mea si a bucatarilor care le-au supravegheat activitatea, sporind astfel sansele unei angajari in domeniu”, a declarat Chef Adrian Hadean.

Scopul declarat al Asociatiei „Adi Hadean” este educatia gastronomica, astfel incat, nu intamplator, primul proiect este o scoala destinata tinerilor cu pasiune si talent, dar care nu dispun de posibilitatile financiare pentru a se inscriere la cursuri de specialitate.

Proiectul isi propune sa asigure personal cu experienta relevanta in domeniul culinar, cel putin la nivelul pietei clujene.

La finalul proiectului, cei 10 tineri vor reprezenta o resursa umana instruita si pregatita pentru a face fata, cu succes, cerintelor impuse de bucatariile profesioniste.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO